strava středomořská [Diet, Mediterranean]

tematický
59
Termíny

středomořská dieta
středomořská strava

 

Mediterranean Diet

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D038441
Definice

Strava typická pro středomořskou oblast, která se vyznačuje vysokým obsahem ovoce a zeleniny, obilných zrn a chleba, brambor, drůbeže, fazolí, ořechů, olivového oleje a ryb. Naopak má nízký obsah červeného masa a mléčných výrobků a mírnou konzumaci alkoholu.

A diet typical of the Mediterranean region characterized by a pattern high in fruits and vegetables, EDIBLE GRAIN and bread, potatoes, poultry, beans, nuts, olive oil and fish while low in red meat and dairy and moderate in alcohol consumption.

DUI
D038441 MeSH Prohlížeč
CUI
M0416032
Předchozí užití
Diet (1984-2002)
Historická pozn.
2003
Veřejná pozn.
2003

E Analytické, diagnostické a terapeutické techniky a přístroje
E02 terapie 2 577
E02.642.249 dietoterapie 1 761
E02.642.249.278 rostlinná strava
E02.642.249.278.250 strava středomořská 59
E02.642.249.278.500 dieta vegetariánská 328

G Jevy a procesy
G07.203.650 fyziologie výživy 6 180
G07.203.650.240 dieta 2 089
G07.203.650.240.278 rostlinná strava
G07.203.650.240.278.250 strava středomořská 59
G07.203.650.240.278.500 dieta vegetariánská 328