Clostridium tyrobutyricum [Clostridium tyrobutyricum]
Druh grampozitivní bakterie čeledi Clostridiaceae. Je příčinou pozdního duření sýrů díky produkci kyseliny máselné při fermentaci.
A species of gram-positive bacteria in the family Clostridiaceae responsible for spoilage of some CHEESE via FERMENTATION of BUTYRIC ACID.
- DUI
- D048014 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0460432
- RN
- txid1519
- Předchozí užití
- Clostridium (1969-2004)
- Historická pozn.
- 2005
- Veřejná pozn.
- 2005
Povolená podhesla
- CH
- chemie 0
- CY
- cytologie 0
- EN
- enzymologie 0
- PH
- fyziologie 1
- GE
- genetika 0
- IM
- imunologie 0
- IP
- izolace a purifikace 0
- CL
- klasifikace 0
- ME
- metabolismus 0
- PY
- patogenita 0
- GD
- růst a vývoj 0
- DE
- účinky léků 0
- RE
- účinky záření 0
- UL
- ultrastruktura 0
- VI
- virologie 0