rostlinný nektar [Plant Nectar]
- Termíny
-
nektar
-
Extrafloral Nectar
Nectar
Tekutina bohatá na cukr, která je produkovaná v rostlinných žlázách nazývaných nektaria (medníky). Vzniká v květinách nebo i v jiných rostlinných strukturách (extraflorární nektarium), je lákadlem pro opylující hmyz a zvířata a je také zdrojem živin pro mutualisty chránící rostliny před býložravci.
Sugar-rich liquid produced in plant glands called nectaries. It is either produced in flowers or other plant structures (extrafloral nectaries), providing a source of attraction for pollinating insects and animals, as well as being a nutrient source to animal mutualists which provide protection of plants against herbivores.
- DUI
- D057048 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0533989
- Předchozí užití
- Flowers (2000-2009); Plant Proteins (1999-2009)
- Historická pozn.
- 2010
- Veřejná pozn.
- 2010
Povolená podhesla
- AG
- agonisté 0
- AN
- analýza 0
- AI
- antagonisté a inhibitory 0
- AD
- aplikace a dávkování 0
- BI
- biosyntéza 0
- CS
- chemická syntéza 0
- CH
- chemie 0
- HI
- dějiny 0
- EC
- ekonomika 0
- PK
- farmakokinetika 0
- PD
- farmakologie 0
- PH
- fyziologie 0
- GE
- genetika 0
- IM
- imunologie 0
- IP
- izolace a purifikace 0
- CL
- klasifikace 0
- BL
- krev 0
- ME
- metabolismus 1
- UR
- moč 0
- CF
- mozkomíšní mok 0
- DF
- nedostatek 0
- ST
- normy 0
- PO
- otrava 0
- AE
- škodlivé účinky 0
- TU
- terapeutické užití 0
- TO
- toxicita 0
- RE
- účinky záření 0
- SD
- zásobování a distribuce 0