rostlinný nektar [Plant Nectar]
- Termíny
-
nektar
-
Extrafloral Nectar
Nectar
Tekutina bohatá na cukr, která je produkovaná v rostlinných žlázách nazývaných nektaria (medníky). Vzniká v květinách nebo i v jiných rostlinných strukturách (extraflorární nektarium), je lákadlem pro opylující hmyz a zvířata a je také zdrojem živin pro mutualisty chránící rostliny před býložravci.
Sugar-rich liquid produced in plant glands called nectaries. It is either produced in flowers or other plant structures (extrafloral nectaries), providing a source of attraction for pollinating insects and animals, as well as being a nutrient source to animal mutualists which provide protection of plants against herbivores.
- DUI
- D057048 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0533989
- Předchozí užití
- Flowers (2000-2009); Plant Proteins (1999-2009)
- Historická pozn.
- 2010
- Veřejná pozn.
- 2010
Povolená podhesla
- AG
- agonisté
- AN
- analýza
- AI
- antagonisté a inhibitory
- AD
- aplikace a dávkování
- BI
- biosyntéza
- CS
- chemická syntéza
- CH
- chemie
- HI
- dějiny
- EC
- ekonomika
- PK
- farmakokinetika
- PD
- farmakologie
- PH
- fyziologie
- GE
- genetika
- IM
- imunologie
- IP
- izolace a purifikace
- CL
- klasifikace
- BL
- krev
- ME
- metabolismus 1
- UR
- moč
- CF
- mozkomíšní mok
- DF
- nedostatek
- ST
- normy
- PO
- otrava
- AE
- škodlivé účinky
- TU
- terapeutické užití
- TO
- toxicita
- RE
- účinky záření
- SD
- zásobování a distribuce