Detail
Článek
Článek online
FT
Medvik - BMČ
  • Je něco špatně v tomto záznamu ?

Vliv změn konkurenčního prostředí na řízení potravinářských dodavatelských systémů
[Influence of changes in competitive environment on materials flows management in food products supply chains - coincidence and vision]

Ivan Gros, Stanislava Grosová

. 2010 ; 65 (5) : 121-124.

Jazyk čeština Země Česko

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/bmc11000663

Digitální knihovna NLK
Zdroj

Hlavním cílem tohoto příspěvku je upozornit čtenáře na základní problémy při uplatňování zásad spolu­práce při výrobě a distribuci potravin na trh. Nejprve jsou popsáni účastníci potravinových řetězců ve svém ekonomickém prostředí a jejich vliv na výrobu a distri­buci potravin. Dále je charakterizován moderní přístup ke koncepci dodavatelských systémů, jeho zásady, metodologie a ekonomické dopady. Autoři vymezují budování dodavatelského systému na dva kroky. Na základě potřeb konečného zákazníka jsou popisovány všechny aktivity, které musí být realizovány pro dosa­žení konkurenceschopných služeb a teprve potom ve druhém kroku se vyberou vhodné metody pro optima­lizaci struktury dodavatelského systému. Jsou disku­továny základní principy pro kooperace mezi jednotli­vými subjekty dodavatelských systémů v podmínkách ČR a je zdůrazněna nezbytnost spolupráce, důvěry partnerů a oboustranné informovanosti. Součástí sta­ti je i popis moderní metodiky implementace principů spolupráce CPFR. Spolupráce není výrazem slabosti, ale důležitou výhodou.

Influence of changes in competitive environment on materials flows management in food products supply chains - coincidence and vision

Bibliografie atd.

Lit.: 5

000      
00000naa 2200000 a 4500
001      
bmc11000663
003      
CZ-PrNML
005      
20150908104319.0
008      
110204s2010 xr e cze||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $b cze $c ABA008 $d ABA008 $e AACR2
041    0_
$a cze $b eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Gros, Ivan. $7 _AN057743
245    10
$a Vliv změn konkurenčního prostředí na řízení potravinářských dodavatelských systémů / $c Ivan Gros, Stanislava Grosová
246    31
$a Influence of changes in competitive environment on materials flows management in food products supply chains - coincidence and vision
314    __
$a VŠCHT, Praha
504    __
$a Lit.: 5
520    3_
$a Hlavním cílem tohoto příspěvku je upozornit čtenáře na základní problémy při uplatňování zásad spolu­práce při výrobě a distribuci potravin na trh. Nejprve jsou popsáni účastníci potravinových řetězců ve svém ekonomickém prostředí a jejich vliv na výrobu a distri­buci potravin. Dále je charakterizován moderní přístup ke koncepci dodavatelských systémů, jeho zásady, metodologie a ekonomické dopady. Autoři vymezují budování dodavatelského systému na dva kroky. Na základě potřeb konečného zákazníka jsou popisovány všechny aktivity, které musí být realizovány pro dosa­žení konkurenceschopných služeb a teprve potom ve druhém kroku se vyberou vhodné metody pro optima­lizaci struktury dodavatelského systému. Jsou disku­továny základní principy pro kooperace mezi jednotli­vými subjekty dodavatelských systémů v podmínkách ČR a je zdůrazněna nezbytnost spolupráce, důvěry partnerů a oboustranné informovanosti. Součástí sta­ti je i popis moderní metodiky implementace principů spolupráce CPFR. Spolupráce není výrazem slabosti, ale důležitou výhodou.
650    _2
$a potravinářský průmysl $x ekonomika $x organizace a řízení $7 D019649
650    _2
$a obchod $x ekonomika $x organizace a řízení $7 D003132
650    _2
$a organizační inovace $x ekonomika $7 D009936
650    _2
$a kooperační chování $7 D003299
650    _2
$a lidé $7 D006801
700    1_
$a Grosová, Stanislava. $7 _AN057744
773    0_
$w MED00011119 $t Výživa a potraviny $g Roč. 65, č. 5 (2010), s. 121-124 $x 1211-846X
856    41
$u https://www.vyzivaspol.cz/wp-content/uploads/2015/09/vyziva-5-2010.pdf $y plný text volně přístupný
910    __
$a ABA008 $b B 187 $c 141 $y 7 $z 0
990    __
$a 20110203104228 $b ABA008
991    __
$a 20150908104443 $b ABA008
999    __
$a ok $b bmc $g 827733 $s 692538
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 2010 $b 65 $c 5 $d 121-124 $m Výživa a potraviny $x MED00011119
LZP    __
$a 2011-09/iprk

Najít záznam