-
Je něco špatně v tomto záznamu ?
Vliv změn konkurenčního prostředí na řízení potravinářských dodavatelských systémů
[Influence of changes in competitive environment on materials flows management in food products supply chains - coincidence and vision]
Ivan Gros, Stanislava Grosová
Jazyk čeština Země Česko
Digitální knihovna NLK
Zdroj
- MeSH
- kooperační chování MeSH
- lidé MeSH
- obchod ekonomika organizace a řízení MeSH
- organizační inovace ekonomika MeSH
- potravinářský průmysl ekonomika organizace a řízení MeSH
- Check Tag
- lidé MeSH
Hlavním cílem tohoto příspěvku je upozornit čtenáře na základní problémy při uplatňování zásad spolupráce při výrobě a distribuci potravin na trh. Nejprve jsou popsáni účastníci potravinových řetězců ve svém ekonomickém prostředí a jejich vliv na výrobu a distribuci potravin. Dále je charakterizován moderní přístup ke koncepci dodavatelských systémů, jeho zásady, metodologie a ekonomické dopady. Autoři vymezují budování dodavatelského systému na dva kroky. Na základě potřeb konečného zákazníka jsou popisovány všechny aktivity, které musí být realizovány pro dosažení konkurenceschopných služeb a teprve potom ve druhém kroku se vyberou vhodné metody pro optimalizaci struktury dodavatelského systému. Jsou diskutovány základní principy pro kooperace mezi jednotlivými subjekty dodavatelských systémů v podmínkách ČR a je zdůrazněna nezbytnost spolupráce, důvěry partnerů a oboustranné informovanosti. Součástí stati je i popis moderní metodiky implementace principů spolupráce CPFR. Spolupráce není výrazem slabosti, ale důležitou výhodou.
Influence of changes in competitive environment on materials flows management in food products supply chains - coincidence and vision
Lit.: 5
- 000
- 00000naa 2200000 a 4500
- 001
- bmc11000663
- 003
- CZ-PrNML
- 005
- 20150908104319.0
- 008
- 110204s2010 xr e cze||
- 009
- AR
- 040 __
- $a ABA008 $b cze $c ABA008 $d ABA008 $e AACR2
- 041 0_
- $a cze $b eng
- 044 __
- $a xr
- 100 1_
- $a Gros, Ivan. $7 _AN057743
- 245 10
- $a Vliv změn konkurenčního prostředí na řízení potravinářských dodavatelských systémů / $c Ivan Gros, Stanislava Grosová
- 246 31
- $a Influence of changes in competitive environment on materials flows management in food products supply chains - coincidence and vision
- 314 __
- $a VŠCHT, Praha
- 504 __
- $a Lit.: 5
- 520 3_
- $a Hlavním cílem tohoto příspěvku je upozornit čtenáře na základní problémy při uplatňování zásad spolupráce při výrobě a distribuci potravin na trh. Nejprve jsou popsáni účastníci potravinových řetězců ve svém ekonomickém prostředí a jejich vliv na výrobu a distribuci potravin. Dále je charakterizován moderní přístup ke koncepci dodavatelských systémů, jeho zásady, metodologie a ekonomické dopady. Autoři vymezují budování dodavatelského systému na dva kroky. Na základě potřeb konečného zákazníka jsou popisovány všechny aktivity, které musí být realizovány pro dosažení konkurenceschopných služeb a teprve potom ve druhém kroku se vyberou vhodné metody pro optimalizaci struktury dodavatelského systému. Jsou diskutovány základní principy pro kooperace mezi jednotlivými subjekty dodavatelských systémů v podmínkách ČR a je zdůrazněna nezbytnost spolupráce, důvěry partnerů a oboustranné informovanosti. Součástí stati je i popis moderní metodiky implementace principů spolupráce CPFR. Spolupráce není výrazem slabosti, ale důležitou výhodou.
- 650 _2
- $a potravinářský průmysl $x ekonomika $x organizace a řízení $7 D019649
- 650 _2
- $a obchod $x ekonomika $x organizace a řízení $7 D003132
- 650 _2
- $a organizační inovace $x ekonomika $7 D009936
- 650 _2
- $a kooperační chování $7 D003299
- 650 _2
- $a lidé $7 D006801
- 700 1_
- $a Grosová, Stanislava. $7 _AN057744
- 773 0_
- $w MED00011119 $t Výživa a potraviny $g Roč. 65, č. 5 (2010), s. 121-124 $x 1211-846X
- 856 41
- $u https://www.vyzivaspol.cz/wp-content/uploads/2015/09/vyziva-5-2010.pdf $y plný text volně přístupný
- 910 __
- $a ABA008 $b B 187 $c 141 $y 7 $z 0
- 990 __
- $a 20110203104228 $b ABA008
- 991 __
- $a 20150908104443 $b ABA008
- 999 __
- $a ok $b bmc $g 827733 $s 692538
- BAS __
- $a 3
- BMC __
- $a 2010 $b 65 $c 5 $d 121-124 $m Výživa a potraviny $x MED00011119
- LZP __
- $a 2011-09/iprk