-
Je něco špatně v tomto záznamu ?
Stanovení nutričních charakteristik, vlákniny a stravitelnosti barevných druhů rýže
[Determination of nutritional characteristics, fibre and digestibility of colour rice types]
Daniela Sumczynski, Zuzana Bubelová
Jazyk čeština Země Česko
- MeSH
- biopotraviny MeSH
- chemické techniky analytické metody přístrojové vybavení využití MeSH
- fyziologie výživy * MeSH
- lidé MeSH
- nutriční hodnota MeSH
- potravní vláknina analýza MeSH
- proteiny analýza MeSH
- rýže (rod) * MeSH
- škrob analýza MeSH
- trávení * MeSH
- Check Tag
- lidé MeSH
Dry matter, ash, fat, starch and crude proteins as well as digestibility in vitro and crude fibre were determined. While the best digestibility was assessed in basmati and Lila rice, the poorest digestibility was found in Khaw Dam black and red rice. These results correspond well to a high level of crude fibre and to a lower starch level. The highest amount of crude fibre was detected in red and Khaw dam black rice.
Ústav analýzy a chemie potravin Fakulta technologická Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Ústav technologie potravin Fakulta technologická Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Determination of nutritional characteristics, fibre and digestibility of colour rice types
Literatura
- 000
- 00000naa a2200000 a 4500
- 001
- bmc15017358
- 003
- CZ-PrNML
- 005
- 20150610104932.0
- 007
- ta
- 008
- 150518s2015 xr f 000 0|cze||
- 009
- AR
- 040 __
- $a ABA008 $d ABA008 $e AACR2 $b cze
- 041 0_
- $a cze $b eng
- 044 __
- $a xr
- 100 1_
- $a Sumczynski, Daniela $7 _AN082707 $u Ústav analýzy a chemie potravin, Fakulta technologická, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
- 245 10
- $a Stanovení nutričních charakteristik, vlákniny a stravitelnosti barevných druhů rýže / $c Daniela Sumczynski, Zuzana Bubelová
- 246 31
- $a Determination of nutritional characteristics, fibre and digestibility of colour rice types
- 504 __
- $a Literatura
- 520 9_
- $a Dry matter, ash, fat, starch and crude proteins as well as digestibility in vitro and crude fibre were determined. While the best digestibility was assessed in basmati and Lila rice, the poorest digestibility was found in Khaw Dam black and red rice. These results correspond well to a high level of crude fibre and to a lower starch level. The highest amount of crude fibre was detected in red and Khaw dam black rice.
- 650 _2
- $a nutriční hodnota $7 D009753
- 650 12
- $a rýže (rod) $7 D012275
- 650 12
- $a fyziologie výživy $7 D009747
- 650 12
- $a trávení $7 D004063
- 650 _2
- $a škrob $x analýza $7 D013213
- 650 _2
- $a potravní vláknina $x analýza $7 D004043
- 650 _2
- $a proteiny $x analýza $7 D011506
- 650 _2
- $a chemické techniky analytické $x metody $x přístrojové vybavení $x využití $7 D002623
- 650 _2
- $a fyziologie výživy $7 D009747
- 650 _2
- $a biopotraviny $7 D058870
- 650 _2
- $a lidé $7 D006801
- 700 1_
- $a Bubelová, Zuzana $7 _AN082708 $u Ústav technologie potravin, Fakulta technologická, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
- 773 0_
- $t Chemické listy $x 0009-2770 $g Roč. 109, č. 2 (2015), s. 147-150 $w MED00011010
- 856 41
- $u http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/401/401 $y domovská stránka časopisu
- 910 __
- $a ABA008 $b B 1918 $c 395 $y 4 $z 0
- 990 __
- $a 20150515132040 $b ABA008
- 991 __
- $a 20150610105320 $b ABA008
- 999 __
- $a ok $b bmc $g 1077573 $s 900278
- BAS __
- $a 3
- BMC __
- $a 2015 $b 109 $c 2 $d 147-150 $i 0009-2770 $m Chemické listy $n Chem. Listy $x MED00011010
- LZP __
- $c NLK137 $d 20150610 $a NLK 2015-19/pk