• Je něco špatně v tomto záznamu ?

Stanovení nutričních charakteristik, vlákniny a stravitelnosti barevných druhů rýže
[Determination of nutritional characteristics, fibre and digestibility of colour rice types]

Daniela Sumczynski, Zuzana Bubelová

. 2015 ; 109 (2) : 147-150.

Jazyk čeština Země Česko

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/bmc15017358

Dry matter, ash, fat, starch and crude proteins as well as digestibility in vitro and crude fibre were determined. While the best digestibility was assessed in basmati and Lila rice, the poorest digestibility was found in Khaw Dam black and red rice. These results correspond well to a high level of crude fibre and to a lower starch level. The highest amount of crude fibre was detected in red and Khaw dam black rice.

Determination of nutritional characteristics, fibre and digestibility of colour rice types

Bibliografie atd.

Literatura

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc15017358
003      
CZ-PrNML
005      
20150610104932.0
007      
ta
008      
150518s2015 xr f 000 0|cze||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $d ABA008 $e AACR2 $b cze
041    0_
$a cze $b eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Sumczynski, Daniela $7 _AN082707 $u Ústav analýzy a chemie potravin, Fakulta technologická, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
245    10
$a Stanovení nutričních charakteristik, vlákniny a stravitelnosti barevných druhů rýže / $c Daniela Sumczynski, Zuzana Bubelová
246    31
$a Determination of nutritional characteristics, fibre and digestibility of colour rice types
504    __
$a Literatura
520    9_
$a Dry matter, ash, fat, starch and crude proteins as well as digestibility in vitro and crude fibre were determined. While the best digestibility was assessed in basmati and Lila rice, the poorest digestibility was found in Khaw Dam black and red rice. These results correspond well to a high level of crude fibre and to a lower starch level. The highest amount of crude fibre was detected in red and Khaw dam black rice.
650    _2
$a nutriční hodnota $7 D009753
650    12
$a rýže (rod) $7 D012275
650    12
$a fyziologie výživy $7 D009747
650    12
$a trávení $7 D004063
650    _2
$a škrob $x analýza $7 D013213
650    _2
$a potravní vláknina $x analýza $7 D004043
650    _2
$a proteiny $x analýza $7 D011506
650    _2
$a chemické techniky analytické $x metody $x přístrojové vybavení $x využití $7 D002623
650    _2
$a fyziologie výživy $7 D009747
650    _2
$a biopotraviny $7 D058870
650    _2
$a lidé $7 D006801
700    1_
$a Bubelová, Zuzana $7 _AN082708 $u Ústav technologie potravin, Fakulta technologická, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
773    0_
$t Chemické listy $x 0009-2770 $g Roč. 109, č. 2 (2015), s. 147-150 $w MED00011010
856    41
$u http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/401/401 $y domovská stránka časopisu
910    __
$a ABA008 $b B 1918 $c 395 $y 4 $z 0
990    __
$a 20150515132040 $b ABA008
991    __
$a 20150610105320 $b ABA008
999    __
$a ok $b bmc $g 1077573 $s 900278
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 2015 $b 109 $c 2 $d 147-150 $i 0009-2770 $m Chemické listy $n Chem. Listy $x MED00011010
LZP    __
$c NLK137 $d 20150610 $a NLK 2015-19/pk

Najít záznam

Citační ukazatele

Nahrávání dat ...

    Možnosti archivace