nutriční hodnota [Nutritive Value]

tematický
783
Termíny

nutriční hodnota potraviny
nutriční kvalita
výživová hodnota
výživová hodnota potraviny

 

Availability, Biological Nutritional
Availability, Nutritional Biologic
Biologic Availability, Nutritional
Biologic Nutritional Availability
Biological Availability, Nutritional
Nutrition Value
Nutritional Availability
Nutritional Availability, Biologic
Nutritional Availability, Biological
Nutritional Biological Availability
Nutritional Food Quality
Nutritional Quality
Nutritional Value
Nutritive Quality

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D009753
Definice

Údaj o podílu potraviny na výživovém obsahu potravy. Tato hodnota závisí na množství potraviny, které je stráveno a absorbováno a na množství esenciálních živin (bílkovina, tuk, sacharidy, minerály, vitaminy) obsažených v potravině. Tento údaj může být ovlivněn podmínkami pro růst, manipulací, skladováním a zpracováním.

An indication of the contribution of a food to the nutrient content of the diet. This value depends on the quantity of a food which is digested and absorbed and the amounts of the essential nutrients (protein, fat, carbohydrate, minerals, vitamins) which it contains. This value can be affected by soil and growing conditions, handling and storage, and processing.

Anotace
coordinate with specific food (IM)
kombinuj s konkrétní potravinou (IM)
DUI
D009753 MeSH Prohlížeč
CUI
M0015127
Předchozí užití
Nutrition (1966-1978)
Historická pozn.
79
Veřejná pozn.
79

G Jevy a procesy
G07.203.650 fyziologie výživy 6 194
G07.203.650.161 fyziologie výživy zvířat 287
G07.203.650.170 regulace chuti k jídlu 67
G07.203.650.195 kojení 1 667
G07.203.650.220 fyziologie výživy dětí 1 362
G07.203.650.240 dieta 2 100
G07.203.650.250 trávení 228
G07.203.650.283 přijímání potravy 491
G07.203.650.315 fyziologie výživy seniorů 109
G07.203.650.353 stravovací zvyklosti 1 640
G07.203.650.390 hlad 65
G07.203.650.593 nutriční procesy zastaralé
G07.203.650.620 nutriční nároky 638
G07.203.650.650 nutriční stav 830
G07.203.650.660 nutriční hodnota 783
G07.203.650.660.500 glykemický index 150
G07.203.650.660.750 glykemická nálož 4
G07.203.650.915 odstavení 124

J Technologie, průmysl a zemědělství
J01.576 průmysl 1 010
J01.576.423.850 potravinářská technologie 514
J01.576.423.850.730 kvalita jídla 110
J01.576.423.850.730.500 bezpečnost potravin 210
J01.576.423.850.730.750 nutriční hodnota 783
J01.576.423.850.730.750.500 glykemický index 150
J01.576.423.850.730.750.750 glykemická nálož 4

N Zdravotní péče
N06.850.601 kvalita jídla 110
N06.850.601.500 bezpečnost potravin 210
N06.850.601.750 nutriční hodnota 783
N06.850.601.750.500 glykemický index 150
N06.850.601.750.750 glykemická nálož 4