Detail
Článek
Článek online
FT
Medvik - BMČ
  • Je něco špatně v tomto záznamu ?

Hovězí maso – nedílná součást našeho jídelníčku

Jůzl M, Müllerová M.

. 2017 ; 72 (4) : 100-104.

Jazyk čeština Země Česko

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/bmc17028595

Digitální knihovna NLK
Zdroj

E-zdroje Online

Hovězí maso patří nepopiratelně mezi čtyři hlavní druhy masa, které se celosvětově nejvíce konzumují. Právem patří do naší gastronomie a pokrmy z něj patří mezi hlavní chody vybraných restaurací. Své nezpochybnitelné místo má i v masné výrobě, kde je bohužel díky ekonomickým souvislostem z velké části vytlačováno jinými surovinami. U hovězího, oproti jiným druhům masa, mají velký význam intravitální faktory a postmortální procesy. Je to surovina, která vyžaduje již při výběru značnou péči kuchaře nebo spotřebitele a zkušenosti, které je třeba potvrdit i při jeho úpravě. Zcela zásadní by měly být pro odběratele informace o chovu zvířat a původu masa. I přes vyšší cenu by si určitě měl český spotřebitel čas od času dopřát na talíři kvalitně připravené hovězí maso ze zvířat od našich chovatelů.

Beef is one of the main types of meat often consumed over the world. Correctly forms base of the gastronomy and dishes in the fine restaurants. Its unquestionable place has in meat products. Due to economic context has been largely displaced by other materials. Intra-vital factors and post-mortal processes are critical for beef compared with other types of meat from various animals. It is a material that requires great care and experience before and during cooking. Information about animal breeding and origin of the meat should be absolutely essential for consumers. Although of its higher price, Czech consumers should enjoy well prepared beef from animals from our breeders.

Bibliografie atd.

Literatura

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc17028595
003      
CZ-PrNML
005      
20191029091021.0
007      
ta
008      
170929s2017 xr a f 000 0|cze||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $d ABA008 $e AACR2 $b cze
041    0_
$a cze $b eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Jůzl, Miroslav $7 stk2008415757 $u Mendelova univerzita v Brně
245    10
$a Hovězí maso – nedílná součást našeho jídelníčku / $c Jůzl M, Müllerová M.
504    __
$a Literatura
520    3_
$a Hovězí maso patří nepopiratelně mezi čtyři hlavní druhy masa, které se celosvětově nejvíce konzumují. Právem patří do naší gastronomie a pokrmy z něj patří mezi hlavní chody vybraných restaurací. Své nezpochybnitelné místo má i v masné výrobě, kde je bohužel díky ekonomickým souvislostem z velké části vytlačováno jinými surovinami. U hovězího, oproti jiným druhům masa, mají velký význam intravitální faktory a postmortální procesy. Je to surovina, která vyžaduje již při výběru značnou péči kuchaře nebo spotřebitele a zkušenosti, které je třeba potvrdit i při jeho úpravě. Zcela zásadní by měly být pro odběratele informace o chovu zvířat a původu masa. I přes vyšší cenu by si určitě měl český spotřebitel čas od času dopřát na talíři kvalitně připravené hovězí maso ze zvířat od našich chovatelů.
520    9_
$a Beef is one of the main types of meat often consumed over the world. Correctly forms base of the gastronomy and dishes in the fine restaurants. Its unquestionable place has in meat products. Due to economic context has been largely displaced by other materials. Intra-vital factors and post-mortal processes are critical for beef compared with other types of meat from various animals. It is a material that requires great care and experience before and during cooking. Information about animal breeding and origin of the meat should be absolutely essential for consumers. Although of its higher price, Czech consumers should enjoy well prepared beef from animals from our breeders.
650    12
$a červené maso $7 D000069466
650    _2
$a chov zvířat $7 D000822
650    _2
$a masné výrobky $7 D008461
650    _2
$a masný průmysl $7 D008462
700    1_
$a Müllerová, Martina $7 _AN093145 $u Mendelova univerzita v Brně
773    0_
$t Výživa a potraviny $x 1211-846X $g Roč. 72, č. 4 (2017), s. 100-104 $w MED00011119
773    0_
$t Zpravodaj školního stravování $g (2017), s. x $w MED00155606
856    41
$u https://www.vyzivaspol.cz/wp-content/uploads/2017/09/hovezi-maso.pdf $y plný text volně přístupný
910    __
$a ABA008 $b B 187 $c 141 $y 4 $z 0
990    __
$a 20170929070248 $b ABA008
991    __
$a 20191029091459 $b ABA008
999    __
$a ok $b bmc $g 1250017 $s 989598
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 2017 $b 72 $c 4 $d 100-104 $i 1211-846X $m Výživa a potraviny $n Výživa potraviny $x MED00011119
LZP    __
$c NLK109 $d 20171019 $a NLK 2017-43/vt

Najít záznam

Citační ukazatele

Nahrávání dat ...

Možnosti archivace

Nahrávání dat ...