Detail
Článek
Článek online
FT
Medvik - BMČ
  • Je něco špatně v tomto záznamu ?

Možnost využití vinařského odpadu jako zdroje polyfenolových sloučenin
[Possibilities of reuse of winemaking industry waste as possible source of polyphenolic substances]

Maria Vrublevskaya

. 2019 ; 29 (1) : 2-6.

Status minimální Jazyk čeština Země Česko

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/bmc19016083

Vitis vinifera, neboli réva vinná, je ekonomicky významná plodina. Během pěstovaní révy vinné dochází k produkci bioodpadů, které mohou být zdrojem mnoha prospěšných látek. Největší potenciál představuje využití polyfenolových látek obsažených v stoncích, listech, slupkách a semenech hroznů. Biologická aktivita těchto látek spočívá především v jejich antioxidačních, antimikrobiálních a protizánětlivých vlastnostech, které mohou byt využity ve farmaceutickém, potravinářském a kosmetickém průmyslu.

Vitis vinifera, or grapevine, is economically significant crop. However, the winemaking industry is one of the major producers of bio-waste that can be a source of many valuable substances. The greatest potential is represented by polyphenolic substances which are contained in stems, leaves, peels and grape seeds. The biological activity of these substances is based on their antioxidant, antimicrobial and anti- -inflammatory properties, which can be used in the pharmaceutical, food and cosmetic industries.

Possibilities of reuse of winemaking industry waste as possible source of polyphenolic substances

Bibliografie atd.

Literatura

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc19016083
003      
CZ-PrNML
005      
20190505084436.0
007      
ta
008      
190505s2019 xr a f 000 0|cze||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $d ABA008 $e AACR2 $b cze
041    0_
$a cze $b eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Vrublevskaya, Maria $7 _AN101129 $u VŠCHT Praha, Ústav biotechnologie
245    10
$a Možnost využití vinařského odpadu jako zdroje polyfenolových sloučenin / $c Maria Vrublevskaya
246    31
$a Possibilities of reuse of winemaking industry waste as possible source of polyphenolic substances
504    __
$a Literatura
520    3_
$a Vitis vinifera, neboli réva vinná, je ekonomicky významná plodina. Během pěstovaní révy vinné dochází k produkci bioodpadů, které mohou být zdrojem mnoha prospěšných látek. Největší potenciál představuje využití polyfenolových látek obsažených v stoncích, listech, slupkách a semenech hroznů. Biologická aktivita těchto látek spočívá především v jejich antioxidačních, antimikrobiálních a protizánětlivých vlastnostech, které mohou byt využity ve farmaceutickém, potravinářském a kosmetickém průmyslu.
520    9_
$a Vitis vinifera, or grapevine, is economically significant crop. However, the winemaking industry is one of the major producers of bio-waste that can be a source of many valuable substances. The greatest potential is represented by polyphenolic substances which are contained in stems, leaves, peels and grape seeds. The biological activity of these substances is based on their antioxidant, antimicrobial and anti- -inflammatory properties, which can be used in the pharmaceutical, food and cosmetic industries.
773    0_
$t Bioprospect $x 1210-1737 $g Roč. 29, č. 1 (2019), s. 2-6 $w MED00011027
856    41
$u http://bts.vscht.cz/sites/default/files/Bioprospect2019_c1.pdf $y plný text volně přístupný
910    __
$a ABA008 $b B 1892 $c 83 $y 0 $z 0
990    __
$a 20190505080437 $b ABA008
991    __
$a 20190505084524 $b ABA008
999    __
$a min $b bmc $g 1401358 $s 1054704
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 2019 $b 29 $c 1 $d 2-6 $i 1210-1737 $m Bioprospect $n Bioprospect (Praha) $x MED00011027
LZP    __
$a NLK 2019-27/vt

Najít záznam

Citační ukazatele

Nahrávání dat ...

Možnosti archivace

Nahrávání dat ...