• Something wrong with this record ?

Glykemický index potravin 2019
[Glycaemic index of foods 2019]

Rudolf Chlup, Karolina Peterson, Pavla Kudlová, Jiří Nečas

. 2019 ; 15 (3) : 172-177.

Language Czech Country Czech Republic

Document type Research Support, Non-U.S. Gov't

Tato přehledová práce pojednává (1) o základních ukazatelích hyperglykemizující síly potravin, (2) o faktorech, které hyperglykemizující sílu ovlivňují, (3) o metodách stanovení klasického a rozšířeného glykemického indexu, (4) o skupinách potravin s nízkým, středním a vysokým GI a (5) o významu glykemického indexu při léčbě různých chorob a při sportu. Jsou uvedeny poznatky z literatury i výsledky vlastních pozorování.

This review is dealing with (1) basic parameters of hyperglycaemic power of food products, (2) various factors influencing the hyperglycaemic power of food, (3) methods of measurement of classical and extended glycaemic indexes (4) food products with a low-, medium- and high glycaemic index and (5) input of the glycaemic index in treatment of various diseases and in physical training. Important references and results of authors´ observations are included.

Glycaemic index of foods 2019

Bibliography, etc.

Literatura

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc19039944
003      
CZ-PrNML
005      
20200710134959.0
007      
ta
008      
191113s2019 xr d f 000 0|cze||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $d ABA008 $e AACR2 $b cze
041    0_
$a cze $b eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Chlup, Rudolf, $d 1947- $7 jn20001031001 $u Ústav fyziologie LF UP v Olomouci; 2. interní klinika LF UP v Olomouci a FN Olomouc; Odborný léčebný ústav Paseka, pracoviště Moravský Beroun
245    10
$a Glykemický index potravin 2019 / $c Rudolf Chlup, Karolina Peterson, Pavla Kudlová, Jiří Nečas
246    31
$a Glycaemic index of foods 2019
504    __
$a Literatura
520    3_
$a Tato přehledová práce pojednává (1) o základních ukazatelích hyperglykemizující síly potravin, (2) o faktorech, které hyperglykemizující sílu ovlivňují, (3) o metodách stanovení klasického a rozšířeného glykemického indexu, (4) o skupinách potravin s nízkým, středním a vysokým GI a (5) o významu glykemického indexu při léčbě různých chorob a při sportu. Jsou uvedeny poznatky z literatury i výsledky vlastních pozorování.
520    9_
$a This review is dealing with (1) basic parameters of hyperglycaemic power of food products, (2) various factors influencing the hyperglycaemic power of food, (3) methods of measurement of classical and extended glycaemic indexes (4) food products with a low-, medium- and high glycaemic index and (5) input of the glycaemic index in treatment of various diseases and in physical training. Important references and results of authors´ observations are included.
650    _2
$a potraviny $x klasifikace $7 D005502
650    12
$a glykemický index $7 D038321
650    _2
$a glykemická nálož $7 D000067940
650    _2
$a krevní glukóza $7 D001786
650    _2
$a monitorování fyziologických funkcí $7 D008991
650    12
$a analýza potravin $x statistika a číselné údaje $7 D005504
650    _2
$a lidé $7 D006801
655    _2
$a práce podpořená grantem $7 D013485
700    1_
$a Peterson, Karolina $7 xx0143791 $u Ústav fyziologie LF UP v Olomouci
700    1_
$a Kudlová, Pavla, $d 1973- $7 mzk2006363617 $u Ústav fyziologie LF UP v Olomouci; Ústav zdravotnických věd Fakulty humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně
700    1_
$a Nečas, Jiří, $d 1954- $7 nlk19990073608 $u Ústav fyziologie LF UP v Olomouci
773    0_
$t Praktické lékárenství $x 1801-2434 $g Roč. 15, č. 3 (2019), s. 172-177 $w MED00014027
856    41
$u https://www.praktickelekarenstvi.cz/pdfs/lek/2019/03/11.pdf $y domovská stránka časopisu
910    __
$a ABA008 $b B 2396 $c 222 $y p $z 0
990    __
$a 20191113063014 $b ABA008
991    __
$a 20200710134958 $b ABA008
999    __
$a ok $b bmc $g 1464393 $s 1078539
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 2019 $b 15 $c 3 $d 172-177 $i 1801-2434 $m Praktické lékárenství $x MED00014027
LZP    __
$c NLK108 $d 20200710 $a NLK 2019-51/vt

Find record

Citation metrics

Loading data ...

Archiving options

Loading data ...