• Je něco špatně v tomto záznamu ?

Zkáza potravin a jak jí bráníme

Karel Halačka

Jazyk čeština Země Česko

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/bmc53002841

Všechny potraviny se časem rozkládají. Nejčastěji podléhají zkáze vlivem mikroorganizmů. Také vyšší teplota a vlhkost napomáhají rozvoji mikroflóry a tím i zkáze potravin. Zejména se tu setkáváme s hnitím, kvašením a ple|snivěním. Kvašení může být též prospěšné na rozdíl od hnití, které znamená vždy zkázu. Kvašení lihové, mléčné, octové a máselné. Plesnivění potravin. Zkáza másla a margarinu. Žluknutí mléka. Mýdlová příchuť mléka. Tabelá|rní přehled potravin, společného stravování, s uvedením doby, po kterou je možno je uchovat, dle toho, zda se užívá či neužívá chlazení

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc53002841
003      
CZ-PrNML
005      
20111209081203.0
008      
940900s1953 xr u cze||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $b cze $c ABA008 $d ABA008 $e AACR2
041    0_
$a cze
044    __
$a xr
100    1_
$a Halačka, Karel, $d 1910-2002 $4 aut $7 jk01033192
245    10
$a Zkáza potravin a jak jí bráníme / $c Karel Halačka
520    3_
$a Všechny potraviny se časem rozkládají. Nejčastěji podléhají zkáze vlivem mikroorganizmů. Také vyšší teplota a vlhkost napomáhají rozvoji mikroflóry a tím i zkáze potravin. Zejména se tu setkáváme s hnitím, kvašením a ple|snivěním. Kvašení může být též prospěšné na rozdíl od hnití, které znamená vždy zkázu. Kvašení lihové, mléčné, octové a máselné. Plesnivění potravin. Zkáza másla a margarinu. Žluknutí mléka. Mýdlová příchuť mléka. Tabelá|rní přehled potravin, společného stravování, s uvedením doby, po kterou je možno je uchovat, dle toho, zda se užívá či neužívá chlazení
650    _2
$a kontaminace potravin $7 D005506
650    _2
$a kontrola potravin $7 D005513
773    0_
$w MED00012681 $t Výž. zásob. prac. $g Roč. 8 (1953), s. 90-92
910    __
$a ABA008 $b B 349
990    __
$a 20050524
991    __
$a 20070418
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 1953 $b Roč. 8 $d s. 90-92 $m Výživa a zásobování pracujících s odbornou přílohou kuchařství a stolničení $x MED00012681

Najít záznam