Plasmid profiles of bacteriocin-producing Lactobacillus isolates from African fermented foods

. 1994 ; 39 (3) : 181-6.

Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print

Typ dokumentu časopisecké články, práce podpořená grantem

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/pmid07995600

Fourteen of 200 Lactobacillus isolates from African fermented foods, viz. 'wara', 'kenkey', 'ugba', 'ogi', 'kunuzarki', 'fufu' and 'iru' were found to produce bacteriocins against L. plantarum and only three bacteriocinogenic isolates inhibited some of the food pathogens. Plasmid analysis of the 14 bacteriocin-producing lactobacilli showed that only 5 isolates harbored plasmids ranging in size from 3.1 to 55.5 kb.

Zobrazit více v PubMed

Appl Environ Microbiol. 1991 Jun;57(6):1683-8 PubMed

J Bacteriol. 1986 Aug;167(2):439-46 PubMed

Appl Environ Microbiol. 1990 Aug;56(8):2503-10 PubMed

Plasmid. 1978 Jun;1(3):417-20 PubMed

Appl Environ Microbiol. 1983 Sep;46(3):549-52 PubMed

Appl Environ Microbiol. 1987 Mar;53(3):553-60 PubMed

Appl Environ Microbiol. 1989 Aug;55(8):1901-6 PubMed

Bacteriol Rev. 1976 Sep;40(3):722-56 PubMed

Antimicrob Agents Chemother. 1984 Sep;26(3):328-34 PubMed

Biochimie. 1988 Mar;70(3):337-49 PubMed

J Appl Bacteriol. 1993 Aug;75(2):142-8 PubMed

Najít záznam

Citační ukazatele

Nahrávání dat ...

Možnosti archivace

Nahrávání dat ...