Plasmid profiles of bacteriocin-producing Lactobacillus isolates from African fermented foods
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu časopisecké články, práce podpořená grantem
PubMed
7995600
DOI
10.1007/bf02814645
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- bakteriociny biosyntéza MeSH
- fermentace MeSH
- Lactobacillus chemie genetika izolace a purifikace MeSH
- molekulová hmotnost MeSH
- plazmidy analýza chemie MeSH
- potravinářská mikrobiologie * MeSH
- techniky typizace bakterií MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- práce podpořená grantem MeSH
- Geografické názvy
- Afrika MeSH
- Názvy látek
- bakteriociny MeSH
Fourteen of 200 Lactobacillus isolates from African fermented foods, viz. 'wara', 'kenkey', 'ugba', 'ogi', 'kunuzarki', 'fufu' and 'iru' were found to produce bacteriocins against L. plantarum and only three bacteriocinogenic isolates inhibited some of the food pathogens. Plasmid analysis of the 14 bacteriocin-producing lactobacilli showed that only 5 isolates harbored plasmids ranging in size from 3.1 to 55.5 kb.
Zobrazit více v PubMed
Appl Environ Microbiol. 1991 Jun;57(6):1683-8 PubMed
J Bacteriol. 1986 Aug;167(2):439-46 PubMed
Appl Environ Microbiol. 1990 Aug;56(8):2503-10 PubMed
Plasmid. 1978 Jun;1(3):417-20 PubMed
Appl Environ Microbiol. 1983 Sep;46(3):549-52 PubMed
Appl Environ Microbiol. 1987 Mar;53(3):553-60 PubMed
Appl Environ Microbiol. 1989 Aug;55(8):1901-6 PubMed
Bacteriol Rev. 1976 Sep;40(3):722-56 PubMed
Antimicrob Agents Chemother. 1984 Sep;26(3):328-34 PubMed
Biochimie. 1988 Mar;70(3):337-49 PubMed
J Appl Bacteriol. 1993 Aug;75(2):142-8 PubMed
Bacteriocins of Lactobacillus plantarum strains from fermented foods