Occurrence of Foodborne Agents at Food Service Facilities in the Czech Republic
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu časopisecké články
PubMed
31199692
DOI
10.4315/0362-028x.jfp-18-338
PII: S0362-028X(22)09841-6
Knihovny.cz E-zdroje
- Klíčová slova
- spp, spp., Shiga toxigenic,
- MeSH
- Bacillus cereus izolace a purifikace MeSH
- Bacteria * izolace a purifikace MeSH
- Escherichia coli izolace a purifikace MeSH
- nemoci přenášené potravou mikrobiologie MeSH
- potravinářská mikrobiologie * MeSH
- Staphylococcus aureus izolace a purifikace MeSH
- stravovací služby * statistika a číselné údaje MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- Geografické názvy
- Česká republika MeSH
Contamination of food service facilities in the Czech Republic by foodborne agents was determined. Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, and Escherichia coli were detected in almost 50% of samples. The occurrence of B. cereus, S. aureus, and E. coli depended on the season of the year. Regular monitoring of food service facilities for agents of foodborne disease is necessary.
Citace poskytuje Crossref.org
The Germination and Growth of Two Strains of Bacillus cereus in Selected Hot Dishes After Cooking