fermentované potraviny [Fermented Foods] tematický
- Termíny
-
kvašené potraviny
kvašené potraviny a nápoje
kysané potraviny
-
Cultured Foods
Fermented Foods and Beverages
Potraviny připravené pomocí kvašení - procesem přeměny organických látek (nejčastěji sacharidů), při němž za účasti mikroorganismů a jejich enzymů vznikají látky energeticky chudší. (upraveno podle Wikipedie 2022 http://www.cs.wikipedia.org/)
Foods that are prepared by using microorganisms to convert their components into various FERMENTATION end products. Some pickled foods are considered fermented foods as their pickling results from the microbial production of LACTIC ACID.
- DUI
- D000074421
- CUI
- M000626527
- Předchozí užití
- Fermentation (1970-2017)
- Historická pozn.
- 2022 (2018)
- Veřejná pozn.
- 2022; see FERMENTED FOODS AND BEVERAGES 2020-2021; see FERMENTED FOODS 2018-2019
Povolená podhesla
- AN
- analýza 0
- HI
- dějiny 0
- EC
- ekonomika 0
- CL
- klasifikace 0
- MI
- mikrobiologie 3
- ST
- normy 0
- PO
- otrava 0
- PS
- parazitologie 0
- AE
- škodlivé účinky 0
- SN
- statistika a číselné údaje 0
- TO
- toxicita 0
- RE
- účinky záření 0
- VI
- virologie 0
- LJ
- zákonodárství a právo 0
- SD
- zásobování a distribuce 0
G07.203 strava, jídlo, výživa
G07.203.100 nápoje
G07.203.200 fermentované potraviny
G07.203.200.500 kysané mléčné výrobky
G07.203.200.563 fermentované nápoje
G07.203.200.750 siláž
G07.203.200.775 sójové potraviny
G07.203.300 potraviny
G07.203.650 fyziologie výživy
J02.200 nápoje
J02.350 fermentované potraviny
J02.350.500 kysané mléčné výrobky
J02.350.594 fermentované nápoje
J02.350.750 siláž
J02.350.775 sójové potraviny
J02.500 potraviny
J02.750 obživa