fermentované potraviny [Fermented Foods]
- Termíny
-
kvašené potraviny
kvašené potraviny a nápoje
kysané potraviny
-
Cultured Foods
Fermented Foods and Beverages
Potraviny připravené pomocí kvašení - procesem přeměny organických látek (nejčastěji sacharidů), při němž za účasti mikroorganismů a jejich enzymů vznikají látky energeticky chudší. (upraveno podle Wikipedie 2022 http://www.cs.wikipedia.org/)
Foods that are prepared by using microorganisms to convert their components into various FERMENTATION end products. Some pickled foods are considered fermented foods as their pickling results from the microbial production of LACTIC ACID.
- DUI
- D000074421 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M000626527
- Předchozí užití
- Fermentation (1970-2017)
- Historická pozn.
- 2022 (2018)
- Veřejná pozn.
- 2022; see FERMENTED FOODS AND BEVERAGES 2020-2021; see FERMENTED FOODS 2018-2019
Povolená podhesla
- AN
- analýza 0
- HI
- dějiny 0
- EC
- ekonomika 0
- CL
- klasifikace 0
- MI
- mikrobiologie 3
- ST
- normy 0
- PO
- otrava 0
- PS
- parazitologie 0
- AE
- škodlivé účinky 0
- SN
- statistika a číselné údaje 0
- TO
- toxicita 0
- RE
- účinky záření 0
- VI
- virologie 0
- LJ
- zákonodárství a právo 0
- SD
- zásobování a distribuce 0