sójové potraviny [Soy Foods] tematický

Termíny

miso
natto
nattó
potraviny vyráběné ze sóji
sójová omáčka
sójový koncentrát
sójový sýr
tempeh
texturovaná sójová mouka
texturované sójové proteiny
tofu

 

Bean Curd, Soy
Miso
Natto
Soy Cheese
Soy Sauce
Tempeh
Texturized Soy Protein
Texturized Vegetable Protein
Tofu

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D045730
Definice

Potraviny vyrobené ze sójï luštinaté (Glycine max). Sójové potraviny mají vysoký obsah výživových proteinů a fytoestrogenů jako jsou např. isoflavony.

Foods made from GLYCINE MAX. Soy foods are high in DIETARY PROTEINS and PHYTOESTROGENS such as ISOFLAVONES.

DUI
D045730
CUI
M0449129
Předchozí užití
Soybeans (1963-2003)
Historická pozn.
2004
Veřejná pozn.
2004

G Jevy a procesy
G07 fyziologické jevy
G07.203 strava, jídlo, výživa
G07.203.200 fermentované potraviny
G07.203.200.500 kysané mléčné výrobky
G07.203.200.563 fermentované nápoje
G07.203.200.750 siláž
G07.203.200.775 sójové potraviny
G07.203.300 potraviny
G07.203.300.850 zelenina
G07.203.300.850.450 rostlinné produkty
G07.203.300.850.450.500 sójové potraviny
G07.203.300.850.450.500.500 sójové mléko
G07.203.300.850.450.500.750 proteiny ze sójových bobů

J Technologie, průmysl a zemědělství
J02 potraviny a nápoje
J02.350 fermentované potraviny
J02.350.500 kysané mléčné výrobky
J02.350.594 fermentované nápoje
J02.350.750 siláž
J02.350.775 sójové potraviny
J02.500 potraviny
J02.500.850 zelenina
J02.500.850.800 rostlinné produkty
J02.500.850.800.500 sójové potraviny
J02.500.850.800.500.500 sójové mléko
J02.500.850.800.500.750 proteiny ze sójových bobů