sójové potraviny [Soy Foods]
- Termíny
-
miso
natto
nattó
potraviny vyráběné ze sóji
sójová omáčka
sójový koncentrát
sójový sýr
tempeh
texturovaná sójová mouka
texturované sójové proteiny
tofu
-
Bean Curd, Soy
Miso
Natto
Soy Cheese
Soy Sauce
Tempeh
Texturized Soy Protein
Texturized Vegetable Protein
Tofu
Potraviny vyrobené ze sójï luštinaté (Glycine max). Sójové potraviny mají vysoký obsah výživových proteinů a fytoestrogenů jako jsou např. isoflavony.
Foods made from GLYCINE MAX. Soy foods are high in DIETARY PROTEINS and PHYTOESTROGENS such as ISOFLAVONES.
- DUI
- D045730 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0449129
- Předchozí užití
- Soybeans (1963-2003)
- Historická pozn.
- 2004
- Veřejná pozn.
- 2004
Povolená podhesla
- AN
- analýza 4
- HI
- dějiny 1
- EC
- ekonomika
- CL
- klasifikace 2
- MI
- mikrobiologie
- ST
- normy
- PO
- otrava
- PS
- parazitologie
- AE
- škodlivé účinky 3
- SN
- statistika a číselné údaje
- TO
- toxicita 1
- RE
- účinky záření
- VI
- virologie
- SD
- zásobování a distribuce 1
okara, Glycine max Chemical MeSH Prohlížeč