Brassica [Brassica]
- Termíny
 - 
            
brokolice
brukev
kapusta
kapusta dřeňová
květák
růžičková kapusta
zelí 
- 
            
Broccoli
Brussel Sprout
Cabbage
Cauliflower
Collard Green
Kale 
Rod rostlin z čeledi Cruciferae. Má mnoho druhů a kultivarů, které se používají jako potrava včetně zelí, květáku, brokolice, růžičkové kapusty, kapusty, dřeňové kapusty, HOŘČICE (ROSTLINY) (B. alba, B. junica a B. nigra), brukve řepky (BRASSICA NAPUS) a brukve řepáku (BRASSICA RAPA).
A plant genus of the family Cruciferae. It contains many species and cultivars used as food including cabbage, cauliflower, broccoli, Brussel sprouts, kale, collard greens, MUSTARD PLANT; (B. alba, B. junica, and B. nigra), turnips (BRASSICA NAPUS) and rapeseed (BRASSICA RAPA).
- DUI
 - D001937 MeSH Prohlížeč
 - CUI
 - M0002892
 - Předchozí užití
 - Plants (1966-1977); Plants, Edible (1966-1977)
 - Historická pozn.
 - 78
 - Veřejná pozn.
 - 78
 
Povolená podhesla
- AH
 - anatomie a histologie
 - CH
 - chemie 13
 - CY
 - cytologie
 - HI
 - dějiny
 - EC
 - ekonomika
 - EM
 - embryologie
 - EN
 - enzymologie 5
 - PH
 - fyziologie 4
 - GE
 - genetika 5
 - IM
 - imunologie
 - CL
 - klasifikace 2
 - ME
 - metabolismus 6
 - MI
 - mikrobiologie 4
 - ST
 - normy
 - PO
 - otrava
 - PS
 - parazitologie 3
 - GD
 - růst a vývoj 5
 - AE
 - škodlivé účinky
 - TO
 - toxicita
 - DE
 - účinky léků 2
 - RE
 - účinky záření
 - UL
 - ultrastruktura
 - VI
 - virologie 2
 - SD
 - zásobování a distribuce 1