Brassica [Brassica]
- Termíny
-
brokolice
brukev
kapusta
kapusta dřeňová
květák
růžičková kapusta
zelí
-
Broccoli
Brussel Sprout
Cabbage
Cauliflower
Collard Green
Kale
Rod rostlin z čeledi Cruciferae. Má mnoho druhů a kultivarů, které se používají jako potrava včetně zelí, květáku, brokolice, růžičkové kapusty, kapusty, dřeňové kapusty, HOŘČICE (ROSTLINY) (B. alba, B. junica a B. nigra), brukve řepky (BRASSICA NAPUS) a brukve řepáku (BRASSICA RAPA).
A plant genus of the family Cruciferae. It contains many species and cultivars used as food including cabbage, cauliflower, broccoli, Brussel sprouts, kale, collard greens, MUSTARD PLANT; (B. alba, B. junica, and B. nigra), turnips (BRASSICA NAPUS) and rapeseed (BRASSICA RAPA).
- DUI
- D001937 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0002892
- Předchozí užití
- Plants (1966-1977); Plants, Edible (1966-1977)
- Historická pozn.
- 78
- Veřejná pozn.
- 78
Povolená podhesla
- AH
- anatomie a histologie
- CH
- chemie 13
- CY
- cytologie
- HI
- dějiny
- EC
- ekonomika
- EM
- embryologie
- EN
- enzymologie 5
- PH
- fyziologie 4
- GE
- genetika 5
- IM
- imunologie
- CL
- klasifikace 2
- ME
- metabolismus 6
- MI
- mikrobiologie 4
- ST
- normy
- PO
- otrava
- PS
- parazitologie 3
- GD
- růst a vývoj 5
- AE
- škodlivé účinky
- TO
- toxicita
- DE
- účinky léků 2
- RE
- účinky záření
- UL
- ultrastruktura
- VI
- virologie 2
- SD
- zásobování a distribuce 1