gluteny [Glutens]
- Termíny
-
glutelin
gluteliny
glutenové proteiny
hordeiny
lepek
sekalin
sekaliny
-
Glutelin
Glutelins
Gluten
Gluten Protein
Gluten Proteins
Hordein
Hordeins
Secalin
Secalins
Všeobecný název pro skupinu složitých glykoproteinů (prolaminů), které se vyskytují ve vetšině rostlin z rodu trávovitých (Poaceae) jako například pšenice, ječmen, žito, oves a mnohé další obilniny.
Prolamins in the endosperm of SEEDS from the Triticeae tribe which includes species of WHEAT; BARLEY; and RYE.
- DUI
- D005983 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0009405
- RN
- 8002-80-0
- Historická pozn.
- 2009 (1963)
- Veřejná pozn.
- 2009; see GLUTEN 1963-2008
Povolená podhesla
- AG
- agonisté 0
- AN
- analýza 24
- AI
- antagonisté a inhibitory 1
- AD
- aplikace a dávkování 16
- BI
- biosyntéza 0
- CS
- chemická syntéza 3
- CH
- chemie 21
- HI
- dějiny 0
- EC
- ekonomika 0
- PK
- farmakokinetika 0
- PD
- farmakologie 3
- PH
- fyziologie 6
- GE
- genetika 4
- IM
- imunologie 26
- IP
- izolace a purifikace 2
- CL
- klasifikace 4
- BL
- krev 16
- ME
- metabolismus 12
- UR
- moč 0
- CF
- mozkomíšní mok 0
- ST
- normy 1
- PO
- otrava 0
- AE
- škodlivé účinky 80
- TU
- terapeutické užití 0
- TO
- toxicita 1
- DE
- účinky léků 2
- RE
- účinky záření 0
- UL
- ultrastruktura 0
- SD
- zásobování a distribuce 0