Lactobacillus casei [Lacticaseibacillus casei] tematický
- Termíny
-
Lactobacillus casei
Druh grampozitivní, tyčinkovité bakterie izolované z mléka, sýrů, mléčných produktů, mlékárenského prostředí, kvásku, kravského hnoje, ze siláže, z dutiny ústní, obsahu střev, ze stolice a z vaginy člověka. L. casei je kataláza pozitivní.
A rod-shaped bacterium isolated from milk and cheese, dairy products and dairy environments, sour dough, cow dung, silage, and human mouth, human intestinal contents and stools, and the human vagina. L. casei is CATALASE positive.
Povolená podhesla
- CH
- chemie 2
- CY
- cytologie 0
- EN
- enzymologie 3
- PH
- fyziologie 3
- GE
- genetika 3
- IM
- imunologie 6
- IP
- izolace a purifikace 3
- CL
- klasifikace 0
- ME
- metabolismus 6
- PY
- patogenita 0
- GD
- růst a vývoj 2
- DE
- účinky léků 1
- RE
- účinky záření 0
- UL
- ultrastruktura 0
- VI
- virologie 0
B03.353 Firmicutes
B03.353.750 Lactobacillales
B03.353.750.450 Lactobacillaceae
B03.353.750.450.606 Lacticaseibacillus
B03.353.750.450.606.500 Lactobacillus casei
B03.353.750.450.606.750 Lactobacillus paracasei
B03.353.750.450.606.875 Lacticaseibacillus rhamnosus
B03.510 grampozitivní bakterie
B03.510.460 grampozitivní tyčinky
B03.510.460.400 grampozitivní nesporulující tyčinky
B03.510.460.400.410 pravidelné nesporulující grampozitivní tyčinky
B03.510.460.400.410.475 Lactobacillaceae
B03.510.460.400.410.475.737 Lacticaseibacillus
B03.510.460.400.410.475.737.500 Lactobacillus casei
B03.510.460.400.410.475.737.750 Lactobacillus paracasei
B03.510.460.400.410.475.737.875 Lacticaseibacillus rhamnosus
B03.510.550 Lactobacillales
B03.510.550.450 Lactobacillaceae
B03.510.550.450.606 Lacticaseibacillus
B03.510.550.450.606.500 Lactobacillus casei
B03.510.550.450.606.750 Lactobacillus paracasei
B03.510.550.450.606.875 Lacticaseibacillus rhamnosus