Lactobacillus casei [Lacticaseibacillus casei]
- Termíny
-
Lactobacillus casei
Druh grampozitivní, tyčinkovité bakterie izolované z mléka, sýrů, mléčných produktů, mlékárenského prostředí, kvásku, kravského hnoje, ze siláže, z dutiny ústní, obsahu střev, ze stolice a z vaginy člověka. L. casei je kataláza pozitivní.
A rod-shaped bacterium isolated from milk and cheese, dairy products and dairy environments, sour dough, cow dung, silage, and human mouth, human intestinal contents and stools, and the human vagina. L. casei is CATALASE positive.
- DUI
- D007780 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0012164
- RN
- txid1582
- Předchozí užití
- Lactobacillus (1966-1971)
- Historická pozn.
- 2023(1974)
- Veřejná pozn.
- 2023; see Lacticaseibacillus casei 1974-2022
Povolená podhesla
- CH
- chemie 2
- CY
- cytologie 0
- EN
- enzymologie 3
- PH
- fyziologie 3
- GE
- genetika 3
- IM
- imunologie 6
- IP
- izolace a purifikace 3
- CL
- klasifikace 0
- ME
- metabolismus 6
- PY
- patogenita 0
- GD
- růst a vývoj 2
- DE
- účinky léků 1
- RE
- účinky záření 0
- UL
- ultrastruktura 0
- VI
- virologie 0