Lacticaseibacillus [Lacticaseibacillus]
Rod grampozitivních, nepohyblivých, homofermentativních, oxidáza negativních, tyčinkovitých bakterií vyskytujících se běžně v přírodě. Jeho druhy byly dříve označovány jako skupina Lactobacillus casei. Rod obsahuje několik druhů, které se používají jako startovací kultury při mléčných fermentacích a jako probiotika.
A genus of gram-positive, non-motile, homofermentative, oxidase negative, rod-shaped bacteria occurring widely in nature. Its species previously were referred to as Lactobacillus casei group. The genus harbors several species that are used as starter cultures in dairy fermentations and as probiotics.
- DUI
- D000093622 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M000754424
- Předchozí užití
- Lactobacillus (1963-2022)
- Historická pozn.
- 2023
- Veřejná pozn.
- 2023
Povolená podhesla
- CH
- chemie 0
- CY
- cytologie 0
- EN
- enzymologie 0
- PH
- fyziologie 0
- GE
- genetika 0
- IM
- imunologie 0
- IP
- izolace a purifikace 0
- CL
- klasifikace 0
- ME
- metabolismus 0
- PY
- patogenita 0
- GD
- růst a vývoj 0
- DE
- účinky léků 0
- RE
- účinky záření 0
- UL
- ultrastruktura 0
- VI
- virologie 0