sacharosa [Sucrose]
- Termíny
-
cukr
muskovado
řepný cukr
sacharóza
třtinový cukr
-
Saccharose
Neredukující disacharid složený z glukózy a fruktózy spojených anomerními uhlíky. Komerčně se získává z cukrové třtiny, cukrové řepy (Beta vulgaris) a dalších rostlin a hojně se používá jako potravina a sladidlo.
A nonreducing disaccharide composed of GLUCOSE and FRUCTOSE linked via their anomeric carbons. It is obtained commercially from SUGARCANE, sugar beet (BETA VULGARIS), and other plants and used extensively as a food and a sweetener.
- Anotace
- do not confuse with SUCRASE; table sugar is DIETARY SUCROSE; sucrose density gradient is CENTRIFUGATION, DENSITY GRADIENT & ignore sucrose
- DUI
- D013395 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0020722
- CAS
- alpha-D-Glucopyranoside, beta-D-fructofuranosyl
Povolená podhesla
- AG
- agonisté 0
- AA
- analogy a deriváty 7
- AN
- analýza 4
- AI
- antagonisté a inhibitory 0
- AD
- aplikace a dávkování 12
- CS
- chemická syntéza 1
- CH
- chemie 13
- HI
- dějiny 0
- EC
- ekonomika 1
- PK
- farmakokinetika 1
- PD
- farmakologie 20
- IM
- imunologie 0
- IP
- izolace a purifikace 5
- CL
- klasifikace 1
- BL
- krev 0
- ME
- metabolismus 39
- UR
- moč 0
- CF
- mozkomíšní mok 0
- ST
- normy 1
- PO
- otrava 0
- AE
- škodlivé účinky 33
- TU
- terapeutické užití 10
- TO
- toxicita 5
- RE
- účinky záření 1
- SD
- zásobování a distribuce 0