maltosa [Maltose]
- Termíny
-
maltóza
sladový cukr
Cukr složený ze dvou molekul glukosy (disacharid), naklíčené a usušené obilí určené k výrobě piva. (cit. Velký lékařský slovník online, 2017 http://lekarske.slovniky.cz)
A dextrodisaccharide from malt and starch. It is used as a sweetening agent and fermentable intermediate in brewing. (Grant & Hackh's Chemical Dictionary, 5th ed)
- Anotace
- ISOMALTOSE is available
- DUI
- D008320 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0012956
- CAS
- D-Glucose, 4-O-alpha-D-glucopyranosyl-
Povolená podhesla
- AG
- agonisté 0
- AA
- analogy a deriváty 9
- AN
- analýza 1
- AI
- antagonisté a inhibitory 0
- AD
- aplikace a dávkování 8
- BI
- biosyntéza 0
- CS
- chemická syntéza 0
- CH
- chemie 8
- HI
- dějiny 0
- EC
- ekonomika 0
- PK
- farmakokinetika 1
- PD
- farmakologie 3
- PH
- fyziologie 2
- GE
- genetika 0
- IM
- imunologie 0
- IP
- izolace a purifikace 0
- CL
- klasifikace 0
- BL
- krev 0
- ME
- metabolismus 6
- UR
- moč 0
- CF
- mozkomíšní mok 0
- DF
- nedostatek 0
- ST
- normy 0
- PO
- otrava 0
- AE
- škodlivé účinky 1
- TU
- terapeutické užití 8
- TO
- toxicita 1
- RE
- účinky záření 0
- SD
- zásobování a distribuce 0