maltosa [Maltose]
- Termíny
-
maltóza
sladový cukr
Cukr složený ze dvou molekul glukosy (disacharid), naklíčené a usušené obilí určené k výrobě piva. (cit. Velký lékařský slovník online, 2017 http://lekarske.slovniky.cz)
A dextrodisaccharide from malt and starch. It is used as a sweetening agent and fermentable intermediate in brewing. (Grant & Hackh's Chemical Dictionary, 5th ed)
- Anotace
- ISOMALTOSE is available
- DUI
- D008320 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0012956
- CAS
- D-Glucose, 4-O-alpha-D-glucopyranosyl-
Povolená podhesla
- AG
- agonisté
- AA
- analogy a deriváty 9
- AN
- analýza 1
- AI
- antagonisté a inhibitory
- AD
- aplikace a dávkování 8
- BI
- biosyntéza
- CS
- chemická syntéza
- CH
- chemie 8
- HI
- dějiny
- EC
- ekonomika
- PK
- farmakokinetika 1
- PD
- farmakologie 3
- PH
- fyziologie 2
- GE
- genetika
- IM
- imunologie
- IP
- izolace a purifikace
- CL
- klasifikace
- BL
- krev
- ME
- metabolismus 6
- UR
- moč
- CF
- mozkomíšní mok
- DF
- nedostatek
- ST
- normy
- PO
- otrava
- AE
- škodlivé účinky 1
- TU
- terapeutické užití 8
- TO
- toxicita 1
- RE
- účinky záření
- SD
- zásobování a distribuce
dextrin maltose Chemical MeSH Prohlížeč
poly(N-p-vinylbenzyl-maltonamide) Chemical MeSH Prohlížeč