Vitis [Vitis]
- Termíny
-
hroznové víno
hrozny
réva
réva vinná
rozinky
Vitis vinifera
-
Grapes
Raisins
Vitis vinifera
Rod rostlin z čeledi révovité (Vitaceae). Hospodářsky nejvýznamnější druh je réva vinná. Její plody (bobule) se používají k přímé konzumaci, k sušení a kandování a především jako surovina pro výrobu vína a dalších nápojů a oleje. (upraveno podle Wikipedie 2020 http://www.cs.wikipedia.org/)
A plant genus in the family Vitaceae. It is a woody vine cultivated worldwide. It is best known for grapes, the edible fruit and used to make WINE and raisins.
- DUI
- D027843 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0029223
- Předchozí užití
- Rosales (1998-2001)
- Historická pozn.
- 2002; for GRAPES use Rosales 1998-2001, use FRUIT 1983-1997, use GRAPES 1963-1982
- Veřejná pozn.
- 2002; for GRAPES see Rosales 1988-2001, see FRUIT 1983-1997, see GRAPES 1963-1982
Povolená podhesla
- AH
- anatomie a histologie 2
- CH
- chemie 32
- CY
- cytologie
- EM
- embryologie
- EN
- enzymologie
- PH
- fyziologie 5
- GE
- genetika 5
- IM
- imunologie 1
- CL
- klasifikace 1
- ME
- metabolismus 9
- MI
- mikrobiologie 17
- PO
- otrava
- PS
- parazitologie
- GD
- růst a vývoj 9
- AE
- škodlivé účinky 2
- TO
- toxicita
- DE
- účinky léků 3
- RE
- účinky záření 2
- UL
- ultrastruktura
- VI
- virologie 6
whole grape extract Chemical MeSH Prohlížeč