Lactobacillus delbrueckii [Lactobacillus delbrueckii]
- Termíny
-
Lactobacillus bulgaricus
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Lactobacillus delbrueckii subspecies bulgaricus
-
Lactobacillus bulgaricus
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Lactobacillus delbrueckii subspecies bulgaricus
Druh grampozitivní, tyčinkovité, fakultativně anaerobní bakterie mléčného kvašení. Je důležitá při výrobě kysaných mléčných výrobků.
A species of gram-positive, rod-shaped, facultatively anaerobic bacteria. capable of producing LACTIC ACID. It is important in the manufacture of FERMENTED DAIRY PRODUCTS.
- DUI
- D048668 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0462087
- Předchozí užití
- Lactobacillus (1970-2004)
- Historická pozn.
- 2005
- Veřejná pozn.
- 2005
Povolená podhesla
- CH
- chemie
- CY
- cytologie
- EN
- enzymologie
- PH
- fyziologie
- GE
- genetika
- IM
- imunologie
- IP
- izolace a purifikace
- CL
- klasifikace
- ME
- metabolismus
- PY
- patogenita
- GD
- růst a vývoj
- DE
- účinky léků
- RE
- účinky záření
- UL
- ultrastruktura
- VI
- virologie 1