Brettanomyces [Brettanomyces]
- Termíny
-
Brettanomyces bruxellensis
Nebyl prokázán rozdíl mezi pohlavní a nepohlavní formou těchto kvasinek, tedy mezi anamorfní Brettanomyces a telemorfní Dekkera, proto není třeba jejich přítomnost rozlišovat a značí se univerzálně jako Brettanomyces. Kvasinky Brettanomyces bruxellensis jsou schopny během výroby červeného vína vytvářet těkavé fenoly - ethylfenoly, které jsou zodpovědné za nežádoucí živočišné aroma vína. (uprav. podle Hana Cháberová: Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín, Brno, Mendel. univ. 2016)
The anamorphic form of the yeast DEKKERA. It is implicated as a spoilage microorganism in wines.
- DUI
- D055168 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0514851
- Předchozí užití
- Yeasts (1969-2008)
- Historická pozn.
- 2009
- Veřejná pozn.
- 2009
Povolená podhesla
- CH
- chemie 0
- CY
- cytologie 0
- EN
- enzymologie 0
- PH
- fyziologie 0
- GE
- genetika 0
- IM
- imunologie 0
- IP
- izolace a purifikace 0
- CL
- klasifikace 0
- ME
- metabolismus 0
- PY
- patogenita 0
- GD
- růst a vývoj 0
- DE
- účinky léků 0
- RE
- účinky záření 0
- UL
- ultrastruktura 0
- VI
- virologie 0