Brettanomyces [Brettanomyces]
- Termíny
-
Brettanomyces bruxellensis
Nebyl prokázán rozdíl mezi pohlavní a nepohlavní formou těchto kvasinek, tedy mezi anamorfní Brettanomyces a telemorfní Dekkera, proto není třeba jejich přítomnost rozlišovat a značí se univerzálně jako Brettanomyces. Kvasinky Brettanomyces bruxellensis jsou schopny během výroby červeného vína vytvářet těkavé fenoly - ethylfenoly, které jsou zodpovědné za nežádoucí živočišné aroma vína. (uprav. podle Hana Cháberová: Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín, Brno, Mendel. univ. 2016)
The anamorphic form of the yeast DEKKERA. It is implicated as a spoilage microorganism in wines.
- DUI
- D055168 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0514851
- Předchozí užití
- Yeasts (1969-2008)
- Historická pozn.
- 2009
- Veřejná pozn.
- 2009
Povolená podhesla
- CH
- chemie
- CY
- cytologie
- EN
- enzymologie
- PH
- fyziologie
- GE
- genetika
- IM
- imunologie
- IP
- izolace a purifikace
- CL
- klasifikace
- ME
- metabolismus
- PY
- patogenita
- GD
- růst a vývoj
- DE
- účinky léků
- RE
- účinky záření
- UL
- ultrastruktura
- VI
- virologie
Brettanomyces acidodurans Organism MeSH Prohlížeč
Brettanomyces anomalus Organism MeSH Prohlížeč
Brettanomyces bruxellensis Organism MeSH Prohlížeč
Brettanomyces custersianus Organism MeSH Prohlížeč
Brettanomyces naardenensis Organism MeSH Prohlížeč
Brettanomyces nanus Organism MeSH Prohlížeč