nízkokalorická sladidla [Non-Nutritive Sweeteners]
- Termíny
-
neenergetická sladidla
nízkoenergetická sladidla
umělá sladidla nízkoenergetická
umělá sladidla nízkokalorická
-
Artificial Sweeteners, Non-Nutritive
High-Intensity Sweeteners
Chemická aditiva (jako např. aspartam, sacharin a sukralóza), která se používají jako náhradní sladidlo potravin. Jsou obvykle daleko sladší než sacharóza, mají nízkou kalorickou hodnotu a nepodporují kazivost zubů.
Chemical additives, such as aspartame, saccharin, and sucralose, that give a sweet taste to foods without contributing significant calories or promoting tooth decay. They are generally much sweeter than sucrose.
- DUI
- D064306 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0580962
- Předchozí užití
- Sweetening Agents (1969-2013)
- Historická pozn.
- 2014
- Veřejná pozn.
- 2014
Povolená podhesla
- AN
- analýza 2
- AD
- aplikace a dávkování 2
- CS
- chemická syntéza
- CH
- chemie 1
- HI
- dějiny
- EC
- ekonomika
- PK
- farmakokinetika
- PD
- farmakologie 1
- IP
- izolace a purifikace
- CL
- klasifikace 1
- ME
- metabolismus 2
- ST
- normy
- PO
- otrava
- AE
- škodlivé účinky 4
- TU
- terapeutické užití 1
- TO
- toxicita 1
- RE
- účinky záření
- SD
- zásobování a distribuce