• Je něco špatně v tomto záznamu ?

Čich a chuť diabetika
[Olfaction and gustation in diabetes]

Štěpán Svačina

. 2007 ; Roč. 53 (č. 5) : s. 483-485. (8. celostátní diabetologické sympozium)

Jazyk čeština, angličtina Země Česko

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/bmc07011669

U diabetu jsou přítomny poruchy čichu a chuti. V případě chuti spíše porucha souvisí se specifickými komplikacemi diabetu, u čichu spíše s diabetickou makroangiopatií. Patologické pocení při jídle (gustatory sweating) je dnes nejdůležitějším fenoménem z oblasti čichu a chuti v diabetologii. Poruchy čichu a chuti hrají podle experimentů asi určitou úlohu v oblasti patogeneze diabetu a jeho komplikací. Ovlivnění čichu a chuti je i oblastí potenciální významnou pro léčbu diabetu.

Olfaction and gustation in diabetes

Čich a chuť diabetika = Olfaction and gustation in diabetes : 8. celostátní diabetologické sympozium. Diabetes a další obory II (smyslové ústrojí), Hradec Králové, 2.-3.6.2006 /

Olfaction and gustation in diabetes : 8. celostátní diabetologické sympozium. Diabetes a další obory II (smyslové ústrojí), Hradec Králové, 2.-3.6.2006 /

Bibliografie atd.

Lit. 24

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc07011669
003      
CZ-PrNML
005      
20180813124630.0
008      
071005s2007 xr u cze||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $b cze $c ABA008 $d ABA008 $e AACR2
041    0_
$a cze $a eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Svačina, Štěpán, $d 1952- $4 aut $7 jn20000402316
245    10
$a Čich a chuť diabetika = $b Olfaction and gustation in diabetes : 8. celostátní diabetologické sympozium. Diabetes a další obory II (smyslové ústrojí), Hradec Králové, 2.-3.6.2006 / $c Štěpán Svačina
246    11
$a Olfaction and gustation in diabetes
314    __
$a 3. interní klinika 1. LF UK a VFN, Praha, CZ
504    __
$a Lit. 24
520    3_
$a U diabetu jsou přítomny poruchy čichu a chuti. V případě chuti spíše porucha souvisí se specifickými komplikacemi diabetu, u čichu spíše s diabetickou makroangiopatií. Patologické pocení při jídle (gustatory sweating) je dnes nejdůležitějším fenoménem z oblasti čichu a chuti v diabetologii. Poruchy čichu a chuti hrají podle experimentů asi určitou úlohu v oblasti patogeneze diabetu a jeho komplikací. Ovlivnění čichu a chuti je i oblastí potenciální významnou pro léčbu diabetu.
650    _2
$a komplikace diabetu $7 D048909
650    _2
$a poruchy čichu $x diagnóza $7 D000857
650    _2
$a chuťový práh $7 D013652
650    _2
$a chuť k jídlu $7 D001066
650    _2
$a obezita $7 D009765
650    _2
$a gustatorické pocení $7 D013547
650    _2
$a diferenciální diagnóza $7 D003937
650    _2
$a poruchy chuti $x diagnóza $7 D013651
650    _2
$a lidé $7 D006801
773    0_
$w MED00011111 $t Vnitřní lékařství $g Roč. 53, č. 5 (2007), s. 483-485 $x 0042-773X
856    41
$u https://casopisvnitrnilekarstvi.cz/pdfs/vnl/2007/05/03.pdf $y plný text volně přístupný
910    __
$a ABA008 $b B 184 $c 1041 $y 0 $z 0
990    __
$a 20071013 $b ABA008
991    __
$a 20180813124959 $b ABA008
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 2007 $b Roč. 53 $c č. 5 $d s. 483-485 $i 0042-773X $o 8. celostátní diabetologické sympozium $m Vnitřní lékařství $x MED00011111

Najít záznam

Citační ukazatele

Nahrávání dat ...

Možnosti archivace

Nahrávání dat ...