-
Je něco špatně v tomto záznamu ?
Čich a chuť diabetika
[Olfaction and gustation in diabetes]
Štěpán Svačina
Jazyk čeština, angličtina Země Česko
- MeSH
- chuť k jídlu MeSH
- chuťový práh MeSH
- diferenciální diagnóza MeSH
- gustatorické pocení MeSH
- komplikace diabetu MeSH
- lidé MeSH
- obezita MeSH
- poruchy chuti diagnóza MeSH
- poruchy čichu diagnóza MeSH
- Check Tag
- lidé MeSH
U diabetu jsou přítomny poruchy čichu a chuti. V případě chuti spíše porucha souvisí se specifickými komplikacemi diabetu, u čichu spíše s diabetickou makroangiopatií. Patologické pocení při jídle (gustatory sweating) je dnes nejdůležitějším fenoménem z oblasti čichu a chuti v diabetologii. Poruchy čichu a chuti hrají podle experimentů asi určitou úlohu v oblasti patogeneze diabetu a jeho komplikací. Ovlivnění čichu a chuti je i oblastí potenciální významnou pro léčbu diabetu.
Olfaction and gustation in diabetes
Čich a chuť diabetika = Olfaction and gustation in diabetes : 8. celostátní diabetologické sympozium. Diabetes a další obory II (smyslové ústrojí), Hradec Králové, 2.-3.6.2006 /
Olfaction and gustation in diabetes : 8. celostátní diabetologické sympozium. Diabetes a další obory II (smyslové ústrojí), Hradec Králové, 2.-3.6.2006 /
Lit. 24
- 000
- 00000naa a2200000 a 4500
- 001
- bmc07011669
- 003
- CZ-PrNML
- 005
- 20180813124630.0
- 008
- 071005s2007 xr u cze||
- 009
- AR
- 040 __
- $a ABA008 $b cze $c ABA008 $d ABA008 $e AACR2
- 041 0_
- $a cze $a eng
- 044 __
- $a xr
- 100 1_
- $a Svačina, Štěpán, $d 1952- $4 aut $7 jn20000402316
- 245 10
- $a Čich a chuť diabetika = $b Olfaction and gustation in diabetes : 8. celostátní diabetologické sympozium. Diabetes a další obory II (smyslové ústrojí), Hradec Králové, 2.-3.6.2006 / $c Štěpán Svačina
- 246 11
- $a Olfaction and gustation in diabetes
- 314 __
- $a 3. interní klinika 1. LF UK a VFN, Praha, CZ
- 504 __
- $a Lit. 24
- 520 3_
- $a U diabetu jsou přítomny poruchy čichu a chuti. V případě chuti spíše porucha souvisí se specifickými komplikacemi diabetu, u čichu spíše s diabetickou makroangiopatií. Patologické pocení při jídle (gustatory sweating) je dnes nejdůležitějším fenoménem z oblasti čichu a chuti v diabetologii. Poruchy čichu a chuti hrají podle experimentů asi určitou úlohu v oblasti patogeneze diabetu a jeho komplikací. Ovlivnění čichu a chuti je i oblastí potenciální významnou pro léčbu diabetu.
- 650 _2
- $a komplikace diabetu $7 D048909
- 650 _2
- $a poruchy čichu $x diagnóza $7 D000857
- 650 _2
- $a chuťový práh $7 D013652
- 650 _2
- $a chuť k jídlu $7 D001066
- 650 _2
- $a obezita $7 D009765
- 650 _2
- $a gustatorické pocení $7 D013547
- 650 _2
- $a diferenciální diagnóza $7 D003937
- 650 _2
- $a poruchy chuti $x diagnóza $7 D013651
- 650 _2
- $a lidé $7 D006801
- 773 0_
- $w MED00011111 $t Vnitřní lékařství $g Roč. 53, č. 5 (2007), s. 483-485 $x 0042-773X
- 856 41
- $u https://casopisvnitrnilekarstvi.cz/pdfs/vnl/2007/05/03.pdf $y plný text volně přístupný
- 910 __
- $a ABA008 $b B 184 $c 1041 $y 0 $z 0
- 990 __
- $a 20071013 $b ABA008
- 991 __
- $a 20180813124959 $b ABA008
- BAS __
- $a 3
- BMC __
- $a 2007 $b Roč. 53 $c č. 5 $d s. 483-485 $i 0042-773X $o 8. celostátní diabetologické sympozium $m Vnitřní lékařství $x MED00011111