-
Something wrong with this record ?
Dostupnost minimálně opracované zeleniny a ovoce v Praze a okolí
Magdaléna Hrubá, Eva Kobercová, Aleš Rajchl
Language Czech Country Czech Republic
- MeSH
- Commerce MeSH
- Fruit * economics standards supply & distribution MeSH
- Surveys and Questionnaires MeSH
- Food Storage standards MeSH
- Vegetables * economics standards supply & distribution MeSH
Minimální opracovaní ovoce a zeleniny je efektivní způsob jak zařadit ovoce a zeleninu na jídelníček konzumentů napříč populací. Výroba spočívá v omytí, odstranění nepoživatelných částí, dělení na menší dílky, stabilizaci suroviny a balení. Cílem studie bylo na základě vytvořeného dotazníku udělat průzkum trhu výrobků minimálně opracovaného ovoce a zelenin v Praze a okolí. Na základě dotazníku byly zjištěny četnost a zastoupení výrobků minimálně opracovaného ovoce a zeleniny. Mezi dále vyhodnocované parametry patřil výrobce, kategorie potravin, stav obalu a údaje na něm, složení, cena, teplota skladování, doba spotřeby po otevření, datum balení a datum spotřeby výrobků minimálně opracovaného ovoce a zeleniny.
Minimal processing is an effective way to include fruits and vegetables in diet across the population of consumers. Production steps are washing, removal of unedible parts, dividing into smaller parts, stabilization and packaging. The aim of the study was based on a questionnaire created to do the market research of minimally processed fruits and vegetables in and around Prague. The frequency and representation of minimally processed fruit and vegetables were evaluated based on survey results. The evaluated parameters were as follows: manufacturer, category of food, packaging and status data thereon, composition, price, storage temperature, time consumption after opening, packaging date and expiry date of minimally processed fruits and vegetables products.
Literatura
- 000
- 00000naa a2200000 a 4500
- 001
- bmc16031890
- 003
- CZ-PrNML
- 005
- 20191030075909.0
- 007
- ta
- 008
- 161108s2016 xr d f 000 0|cze||
- 009
- AR
- 040 __
- $a ABA008 $d ABA008 $e AACR2 $b cze
- 041 0_
- $a cze $b eng
- 044 __
- $a xr
- 100 1_
- $a Hrubá, Magdaléna $7 xx0235410 $u Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha
- 245 10
- $a Dostupnost minimálně opracované zeleniny a ovoce v Praze a okolí / $c Magdaléna Hrubá, Eva Kobercová, Aleš Rajchl
- 504 __
- $a Literatura
- 520 3_
- $a Minimální opracovaní ovoce a zeleniny je efektivní způsob jak zařadit ovoce a zeleninu na jídelníček konzumentů napříč populací. Výroba spočívá v omytí, odstranění nepoživatelných částí, dělení na menší dílky, stabilizaci suroviny a balení. Cílem studie bylo na základě vytvořeného dotazníku udělat průzkum trhu výrobků minimálně opracovaného ovoce a zelenin v Praze a okolí. Na základě dotazníku byly zjištěny četnost a zastoupení výrobků minimálně opracovaného ovoce a zeleniny. Mezi dále vyhodnocované parametry patřil výrobce, kategorie potravin, stav obalu a údaje na něm, složení, cena, teplota skladování, doba spotřeby po otevření, datum balení a datum spotřeby výrobků minimálně opracovaného ovoce a zeleniny.
- 520 9_
- $a Minimal processing is an effective way to include fruits and vegetables in diet across the population of consumers. Production steps are washing, removal of unedible parts, dividing into smaller parts, stabilization and packaging. The aim of the study was based on a questionnaire created to do the market research of minimally processed fruits and vegetables in and around Prague. The frequency and representation of minimally processed fruit and vegetables were evaluated based on survey results. The evaluated parameters were as follows: manufacturer, category of food, packaging and status data thereon, composition, price, storage temperature, time consumption after opening, packaging date and expiry date of minimally processed fruits and vegetables products.
- 650 12
- $a ovoce $x ekonomika $x normy $x zásobování a distribuce $7 D005638
- 650 12
- $a zelenina $x ekonomika $x normy $x zásobování a distribuce $7 D014675
- 650 _2
- $a skladování potravin $x normy $7 D061353
- 650 _2
- $a obchod $7 D003132
- 650 _2
- $a průzkumy a dotazníky $7 D011795
- 700 1_
- $a Kobercová, Eva $7 _AN089194 $u Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha
- 700 1_
- $a Rajchl, Aleš, $d 1980- $7 xx0170622 $u Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha
- 773 0_
- $t Výživa a potraviny $x 1211-846X $g Roč. 71, č. 5 (2016), s. 128-130 $w MED00011119
- 910 __
- $a ABA008 $b B 187 $c 141 $y 4 $z 0
- 990 __
- $a 20161107101904 $b ABA008
- 991 __
- $a 20191030080348 $b ABA008
- 999 __
- $a ok $b bmc $g 1171827 $s 956561
- BAS __
- $a 3
- BMC __
- $a 2016 $b 71 $c 5 $d 128-130 $i 1211-846X $m Výživa a potraviny $n Výživa potraviny $x MED00011119
- LZP __
- $c NLK120 $d 20170119 $a NLK 2016-38/pk