• Something wrong with this record ?

Dostupnost minimálně opracované zeleniny a ovoce v Praze a okolí

Magdaléna Hrubá, Eva Kobercová, Aleš Rajchl

. 2016 ; 71 (5) : 128-130.

Language Czech Country Czech Republic

Digital library NLK
Source

E-resources Online

Minimální opracovaní ovoce a zeleniny je efektivní způsob jak zařadit ovoce a zeleninu na jídelníček konzumentů napříč populací. Výroba spočívá v omytí, odstranění nepoživatelných částí, dělení na menší dílky, stabilizaci suroviny a balení. Cílem studie bylo na základě vytvořeného dotazníku udělat průzkum trhu výrobků minimálně opracovaného ovoce a zelenin v Praze a okolí. Na základě dotazníku byly zjištěny četnost a zastoupení výrobků minimálně opracovaného ovoce a zeleniny. Mezi dále vyhodnocované parametry patřil výrobce, kategorie potravin, stav obalu a údaje na něm, složení, cena, teplota skladování, doba spotřeby po otevření, datum balení a datum spotřeby výrobků minimálně opracovaného ovoce a zeleniny.

Minimal processing is an effective way to include fruits and vegetables in diet across the population of consumers. Production steps are washing, removal of unedible parts, dividing into smaller parts, stabilization and packaging. The aim of the study was based on a questionnaire created to do the market research of minimally processed fruits and vegetables in and around Prague. The frequency and representation of minimally processed fruit and vegetables were evaluated based on survey results. The evaluated parameters were as follows: manufacturer, category of food, packaging and status data thereon, composition, price, storage temperature, time consumption after opening, packaging date and expiry date of minimally processed fruits and vegetables products.

Bibliography, etc.

Literatura

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc16031890
003      
CZ-PrNML
005      
20191030075909.0
007      
ta
008      
161108s2016 xr d f 000 0|cze||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $d ABA008 $e AACR2 $b cze
041    0_
$a cze $b eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Hrubá, Magdaléna $7 xx0235410 $u Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha
245    10
$a Dostupnost minimálně opracované zeleniny a ovoce v Praze a okolí / $c Magdaléna Hrubá, Eva Kobercová, Aleš Rajchl
504    __
$a Literatura
520    3_
$a Minimální opracovaní ovoce a zeleniny je efektivní způsob jak zařadit ovoce a zeleninu na jídelníček konzumentů napříč populací. Výroba spočívá v omytí, odstranění nepoživatelných částí, dělení na menší dílky, stabilizaci suroviny a balení. Cílem studie bylo na základě vytvořeného dotazníku udělat průzkum trhu výrobků minimálně opracovaného ovoce a zelenin v Praze a okolí. Na základě dotazníku byly zjištěny četnost a zastoupení výrobků minimálně opracovaného ovoce a zeleniny. Mezi dále vyhodnocované parametry patřil výrobce, kategorie potravin, stav obalu a údaje na něm, složení, cena, teplota skladování, doba spotřeby po otevření, datum balení a datum spotřeby výrobků minimálně opracovaného ovoce a zeleniny.
520    9_
$a Minimal processing is an effective way to include fruits and vegetables in diet across the population of consumers. Production steps are washing, removal of unedible parts, dividing into smaller parts, stabilization and packaging. The aim of the study was based on a questionnaire created to do the market research of minimally processed fruits and vegetables in and around Prague. The frequency and representation of minimally processed fruit and vegetables were evaluated based on survey results. The evaluated parameters were as follows: manufacturer, category of food, packaging and status data thereon, composition, price, storage temperature, time consumption after opening, packaging date and expiry date of minimally processed fruits and vegetables products.
650    12
$a ovoce $x ekonomika $x normy $x zásobování a distribuce $7 D005638
650    12
$a zelenina $x ekonomika $x normy $x zásobování a distribuce $7 D014675
650    _2
$a skladování potravin $x normy $7 D061353
650    _2
$a obchod $7 D003132
650    _2
$a průzkumy a dotazníky $7 D011795
700    1_
$a Kobercová, Eva $7 _AN089194 $u Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha
700    1_
$a Rajchl, Aleš, $d 1980- $7 xx0170622 $u Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha
773    0_
$t Výživa a potraviny $x 1211-846X $g Roč. 71, č. 5 (2016), s. 128-130 $w MED00011119
910    __
$a ABA008 $b B 187 $c 141 $y 4 $z 0
990    __
$a 20161107101904 $b ABA008
991    __
$a 20191030080348 $b ABA008
999    __
$a ok $b bmc $g 1171827 $s 956561
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 2016 $b 71 $c 5 $d 128-130 $i 1211-846X $m Výživa a potraviny $n Výživa potraviny $x MED00011119
LZP    __
$c NLK120 $d 20170119 $a NLK 2016-38/pk

Find record

Citation metrics

Loading data ...

Archiving options

Loading data ...