Detail
Článek
Článek online
FT
Medvik - BMČ
  • Je něco špatně v tomto záznamu ?

Dietary fibre as prebiotics in nutrition

E. Hijová, I. Bertková, J. Štofilová

. 2019 ; 27 (3) : 251-255. [pub] -

Jazyk angličtina Země Česko

Typ dokumentu časopisecké články, přehledy

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/bmc19039685

Digitální knihovna NLK
Zdroj

E-zdroje Online Plný text

NLK Free Medical Journals od 2004
ProQuest Central od 2009-03-01 do Před 6 měsíci
Medline Complete (EBSCOhost) od 2006-03-01 do Před 6 měsíci
Nursing & Allied Health Database (ProQuest) od 2009-03-01 do Před 6 měsíci
Health & Medicine (ProQuest) od 2009-03-01 do Před 6 měsíci
Public Health Database (ProQuest) od 2009-03-01 do Před 6 měsíci
ROAD: Directory of Open Access Scholarly Resources od 1993

Trends in dietary nutrition and their personalization are progress in medical science and point out the necessity of adaptation and development of innovations in health system. The main objective of this article is to review the role of dietary fibre as prebiotics in nutrition with different functionality, its influence on modulation of intestinal microbiota, which has an essential role in maintenance of healthy organisms in people of all ages.

Citace poskytuje Crossref.org

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc19039685
003      
CZ-PrNML
005      
20191113105531.0
007      
ta
008      
191111s2019 xr d f 000 0|eng||
009      
AR
024    7_
$a 10.21101/cejph.a5313 $2 doi
035    __
$a (PubMed)31580563
040    __
$a ABA008 $b cze $d ABA008 $e AACR2
041    0_
$a eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Hijová, Emília $7 xx0074004 $u Institute of Experimental Medicine, Faculty of Medicine, P. J. Šafárik University in Košice, Košice, Slovak Republic
245    10
$a Dietary fibre as prebiotics in nutrition / $c E. Hijová, I. Bertková, J. Štofilová
520    9_
$a Trends in dietary nutrition and their personalization are progress in medical science and point out the necessity of adaptation and development of innovations in health system. The main objective of this article is to review the role of dietary fibre as prebiotics in nutrition with different functionality, its influence on modulation of intestinal microbiota, which has an essential role in maintenance of healthy organisms in people of all ages.
650    _2
$a dieta $7 D004032
650    _2
$a potravní vláknina $7 D004043
650    12
$a střevní mikroflóra $x fyziologie $7 D000069196
650    _2
$a nutriční stav $7 D009752
650    12
$a prebiotika $x aplikace a dávkování $7 D056692
655    _2
$a časopisecké články $7 D016428
655    _2
$a přehledy $7 D016454
700    1_
$a Bertková, Izabela $7 xx0193722 $u Institute of Experimental Medicine, Faculty of Medicine, P. J. Šafárik University in Košice, Košice, Slovak Republic
700    1_
$a Štofilová, Jana $7 xx0241995 $u Institute of Experimental Medicine, Faculty of Medicine, P. J. Šafárik University in Košice, Košice, Slovak Republic
773    0_
$w MED00001083 $t Central European journal of public health $x 1210-7778 $g Roč. 27, č. 3 (2019), s. 251-255
856    41
$u https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31580563 $y Pubmed
910    __
$a ABA008 $b B 1829 $c 562 $y p $z 0
990    __
$a 20191111 $b ABA008
991    __
$a 20191112103836 $b ABA008
999    __
$a ok $b bmc $g 1464343 $s 1078279
BAS    __
$a 3
BAS    __
$a PreBMC
BMC    __
$a 2019 $b 27 $c 3 $d 251-255 $e - $i 1210-7778 $m Central European Journal of Public Health $n Cent. Eur. J. Public Health $x MED00001083
LZP    __
$b NLK118 $a Pubmed-20191111

Najít záznam

Citační ukazatele

Nahrávání dat ...

Možnosti archivace

Nahrávání dat ...