-
Je něco špatně v tomto záznamu ?
The effect of curcumin encapsulation into yeast glucan particles on antioxidant enzyme expression in vitro
J. Treml, P. Šalamúnová, J. Hanuš, J. Hošek
Jazyk angličtina Země Velká Británie
Typ dokumentu časopisecké články
PubMed
33527919
DOI
10.1039/d0fo03237a
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- antioxidancia * chemie metabolismus farmakologie MeSH
- buňky Hep G2 MeSH
- faktor 2 související s NF-E2 metabolismus MeSH
- glukany chemie MeSH
- kurkumin * chemie farmakologie MeSH
- lidé MeSH
- oxidační stres účinky léků MeSH
- příprava léků MeSH
- Saccharomyces cerevisiae chemie MeSH
- THP-1 buňky MeSH
- Check Tag
- lidé MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
Glucan particles (GPs) from Saccharomyces cerevisiae consist mainly of β-1,3-d-glucan. Curcumin is a phenolic compound of plant origin. A 24 h incubation with a mixture of GPs and curcumin increased the expression of the Nrf2 protein and increased the activation of the Nrf2-ARE system significantly.
Citace poskytuje Crossref.org
- 000
- 00000naa a2200000 a 4500
- 001
- bmc21019040
- 003
- CZ-PrNML
- 005
- 20210830100618.0
- 007
- ta
- 008
- 210728s2021 xxk f 000 0|eng||
- 009
- AR
- 024 7_
- $a 10.1039/d0fo03237a $2 doi
- 035 __
- $a (PubMed)33527919
- 040 __
- $a ABA008 $b cze $d ABA008 $e AACR2
- 041 0_
- $a eng
- 044 __
- $a xxk
- 100 1_
- $a Treml, Jakub $u Department of Molecular Pharmacy, Faculty of Pharmacy, Masaryk University, Palackého 1946/1, 612 00 Brno, Czech Republic. tremlj@pharm.muni.cz
- 245 14
- $a The effect of curcumin encapsulation into yeast glucan particles on antioxidant enzyme expression in vitro / $c J. Treml, P. Šalamúnová, J. Hanuš, J. Hošek
- 520 9_
- $a Glucan particles (GPs) from Saccharomyces cerevisiae consist mainly of β-1,3-d-glucan. Curcumin is a phenolic compound of plant origin. A 24 h incubation with a mixture of GPs and curcumin increased the expression of the Nrf2 protein and increased the activation of the Nrf2-ARE system significantly.
- 650 12
- $a antioxidancia $x chemie $x metabolismus $x farmakologie $7 D000975
- 650 12
- $a kurkumin $x chemie $x farmakologie $7 D003474
- 650 _2
- $a příprava léků $7 D004339
- 650 _2
- $a glukany $x chemie $7 D005936
- 650 _2
- $a buňky Hep G2 $7 D056945
- 650 _2
- $a lidé $7 D006801
- 650 _2
- $a faktor 2 související s NF-E2 $x metabolismus $7 D051267
- 650 _2
- $a oxidační stres $x účinky léků $7 D018384
- 650 _2
- $a Saccharomyces cerevisiae $x chemie $7 D012441
- 650 _2
- $a THP-1 buňky $7 D000074084
- 655 _2
- $a časopisecké články $7 D016428
- 700 1_
- $a Šalamúnová, Petra $u Department of Chemical Engineering, University of Chemistry and Technology, Prague, Technická 5, 166 28 Prague, Czech Republic
- 700 1_
- $a Hanuš, Jaroslav $u Department of Chemical Engineering, University of Chemistry and Technology, Prague, Technická 5, 166 28 Prague, Czech Republic
- 700 1_
- $a Hošek, Jan $u Department of Pharmacology and Toxicology, Veterinary Research Institute, Hudcova 296/70, 621 00 Brno, Czech Republic
- 773 0_
- $w MED00184541 $t Food & function $x 2042-650X $g Roč. 12, č. 5 (2021), s. 1954-1957
- 856 41
- $u https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33527919 $y Pubmed
- 910 __
- $a ABA008 $b sig $c sign $y p $z 0
- 990 __
- $a 20210728 $b ABA008
- 991 __
- $a 20210830100618 $b ABA008
- 999 __
- $a ok $b bmc $g 1689965 $s 1139486
- BAS __
- $a 3
- BAS __
- $a PreBMC
- BMC __
- $a 2021 $b 12 $c 5 $d 1954-1957 $e 2021Mar15 $i 2042-650X $m Food & function $n Food Funct $x MED00184541
- LZP __
- $a Pubmed-20210728