• Je něco špatně v tomto záznamu ?

The effect of curcumin encapsulation into yeast glucan particles on antioxidant enzyme expression in vitro

J. Treml, P. Šalamúnová, J. Hanuš, J. Hošek

. 2021 ; 12 (5) : 1954-1957. [pub] 2021Mar15

Jazyk angličtina Země Velká Británie

Typ dokumentu časopisecké články

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/bmc21019040

Glucan particles (GPs) from Saccharomyces cerevisiae consist mainly of β-1,3-d-glucan. Curcumin is a phenolic compound of plant origin. A 24 h incubation with a mixture of GPs and curcumin increased the expression of the Nrf2 protein and increased the activation of the Nrf2-ARE system significantly.

Citace poskytuje Crossref.org

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc21019040
003      
CZ-PrNML
005      
20210830100618.0
007      
ta
008      
210728s2021 xxk f 000 0|eng||
009      
AR
024    7_
$a 10.1039/d0fo03237a $2 doi
035    __
$a (PubMed)33527919
040    __
$a ABA008 $b cze $d ABA008 $e AACR2
041    0_
$a eng
044    __
$a xxk
100    1_
$a Treml, Jakub $u Department of Molecular Pharmacy, Faculty of Pharmacy, Masaryk University, Palackého 1946/1, 612 00 Brno, Czech Republic. tremlj@pharm.muni.cz
245    14
$a The effect of curcumin encapsulation into yeast glucan particles on antioxidant enzyme expression in vitro / $c J. Treml, P. Šalamúnová, J. Hanuš, J. Hošek
520    9_
$a Glucan particles (GPs) from Saccharomyces cerevisiae consist mainly of β-1,3-d-glucan. Curcumin is a phenolic compound of plant origin. A 24 h incubation with a mixture of GPs and curcumin increased the expression of the Nrf2 protein and increased the activation of the Nrf2-ARE system significantly.
650    12
$a antioxidancia $x chemie $x metabolismus $x farmakologie $7 D000975
650    12
$a kurkumin $x chemie $x farmakologie $7 D003474
650    _2
$a příprava léků $7 D004339
650    _2
$a glukany $x chemie $7 D005936
650    _2
$a buňky Hep G2 $7 D056945
650    _2
$a lidé $7 D006801
650    _2
$a faktor 2 související s NF-E2 $x metabolismus $7 D051267
650    _2
$a oxidační stres $x účinky léků $7 D018384
650    _2
$a Saccharomyces cerevisiae $x chemie $7 D012441
650    _2
$a THP-1 buňky $7 D000074084
655    _2
$a časopisecké články $7 D016428
700    1_
$a Šalamúnová, Petra $u Department of Chemical Engineering, University of Chemistry and Technology, Prague, Technická 5, 166 28 Prague, Czech Republic
700    1_
$a Hanuš, Jaroslav $u Department of Chemical Engineering, University of Chemistry and Technology, Prague, Technická 5, 166 28 Prague, Czech Republic
700    1_
$a Hošek, Jan $u Department of Pharmacology and Toxicology, Veterinary Research Institute, Hudcova 296/70, 621 00 Brno, Czech Republic
773    0_
$w MED00184541 $t Food & function $x 2042-650X $g Roč. 12, č. 5 (2021), s. 1954-1957
856    41
$u https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33527919 $y Pubmed
910    __
$a ABA008 $b sig $c sign $y p $z 0
990    __
$a 20210728 $b ABA008
991    __
$a 20210830100618 $b ABA008
999    __
$a ok $b bmc $g 1689965 $s 1139486
BAS    __
$a 3
BAS    __
$a PreBMC
BMC    __
$a 2021 $b 12 $c 5 $d 1954-1957 $e 2021Mar15 $i 2042-650X $m Food & function $n Food Funct $x MED00184541
LZP    __
$a Pubmed-20210728

Najít záznam

Citační ukazatele

Nahrávání dat ...

Možnosti archivace

Nahrávání dat ...