Ethanol-induced death and lipid composition of Saccharomyces cerevisiae: a comparative study of the role of sterols
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu srovnávací studie, časopisecké články
PubMed
1452099
DOI
10.1007/bf02814565
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- ethanol farmakologie MeSH
- mastné kyseliny analýza MeSH
- Saccharomyces cerevisiae chemie účinky léků MeSH
- steroly analýza MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- srovnávací studie MeSH
- Názvy látek
- ethanol MeSH
- mastné kyseliny MeSH
- steroly MeSH
Ethanol tolerance of four Saccharomyces cerevisiae strains characterized by different amounts of delta 5,7-sterols was tested. The individual tolerances did not correlate with the strains sterol levels. The highly and medium-accumulating strains exhibited the highest and lowest ethanol tolerances, respectively.
Zobrazit více v PubMed
Appl Environ Microbiol. 1990 Sep;56(9):2853-7 PubMed
Crit Rev Microbiol. 1986;13(3):219-80 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1988;33(6):447-52 PubMed
Proc Natl Acad Sci U S A. 1983 Feb;80(3):712-5 PubMed
Appl Microbiol. 1954 Nov;2(6):371-9 PubMed
Biochem Cell Biol. 1990 Mar;68(3):661-8 PubMed
Methods Enzymol. 1985;111:37-51 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1992;37(1):43-6 PubMed