Effect of incubation temperature on acid production and proteolytic activity in milk by selected lactobacilli mutants
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu srovnávací studie, časopisecké články
PubMed
6893700
DOI
10.1007/bf02897216
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- kultivační média MeSH
- kyseliny karboxylové metabolismus MeSH
- Lactobacillus genetika metabolismus MeSH
- mléčné bílkoviny metabolismus MeSH
- mléko MeSH
- mutace MeSH
- teplota MeSH
- zvířata MeSH
- Check Tag
- zvířata MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- srovnávací studie MeSH
- Názvy látek
- kultivační média MeSH
- kyseliny karboxylové MeSH
- mléčné bílkoviny MeSH
Lactobacillus bulgaricus 59 and L. casei RTS and their respective nitrosoguanidine-induced mutants were estimated for titratable and volatile acidities, production of biacetyl and acetoin and for proteolytic activity. Both the mutants showed a marked increase in proteolytic activity as compared to the parents.