mléčné bílkoviny [Milk Proteins]
- Termíny
-
mléčné proteiny
-
Milk Protein
Hlavní proteinové složky mléka jsou kaseiny a syrovátkové proteiny jako laktalbumin a laktoglobuliny. Imunoglobuliny se vyskytují ve vysokých koncentracích v mlezivu (kolostrum) a v relativně nižších koncentracích v mléce.
The major protein constituents of milk are CASEINS and whey proteins such as LACTALBUMIN and LACTOGLOBULINS. IMMUNOGLOBULINS occur in high concentrations in COLOSTRUM and in relatively lower concentrations in milk. (Singleton and Sainsbury, Dictionary of Microbiology and Molecular Biology, 2d ed, p554)
- DUI
- D008894 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0013890
- Předchozí užití
- Albumins (1966-1972); Caseins (1966-1972); Lactoglobulins (1966-1972)
- Historická pozn.
- 73
- Veřejná pozn.
- 73
Povolená podhesla
- AG
- agonisté 0
- AN
- analýza 7
- AI
- antagonisté a inhibitory 0
- AD
- aplikace a dávkování 3
- BI
- biosyntéza 0
- CS
- chemická syntéza 0
- CH
- chemie 7
- HI
- dějiny 0
- EC
- ekonomika 0
- PK
- farmakokinetika 0
- PD
- farmakologie 4
- GE
- genetika 5
- IM
- imunologie 20
- IP
- izolace a purifikace 6
- CL
- klasifikace 0
- BL
- krev 0
- ME
- metabolismus 16
- UR
- moč 0
- CF
- mozkomíšní mok 0
- ST
- normy 1
- PO
- otrava 0
- AE
- škodlivé účinky 17
- TU
- terapeutické užití 5
- TO
- toxicita 0
- DE
- účinky léků 0
- RE
- účinky záření 0
- UL
- ultrastruktura 1
- SD
- zásobování a distribuce 0