mléčné bílkoviny [Milk Proteins]

tematický
83
Termíny

mléčné proteiny

 

Milk Protein

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D008894
Definice

Hlavní proteinové složky mléka jsou kaseiny a syrovátkové proteiny jako laktalbumin a laktoglobuliny. Imunoglobuliny se vyskytují ve vysokých koncentracích v mlezivu (kolostrum) a v relativně nižších koncentracích v mléce.

The major protein constituents of milk are CASEINS and whey proteins such as LACTALBUMIN and LACTOGLOBULINS. IMMUNOGLOBULINS occur in high concentrations in COLOSTRUM and in relatively lower concentrations in milk. (Singleton and Sainsbury, Dictionary of Microbiology and Molecular Biology, 2d ed, p554)

DUI
D008894 MeSH Prohlížeč
CUI
M0013890
Předchozí užití
Albumins (1966-1972); Caseins (1966-1972); Lactoglobulins (1966-1972)
Historická pozn.
73
Veřejná pozn.
73

A Anatomie
A12.790 mléko 1 018
A12.790.250 podmáslí 1
A12.790.375 kefír 4
A12.790.438 kumys 4
A12.790.500 mateřské mléko 816
A12.790.520 mléčné bílkoviny 83
A12.790.520.500 syrovátkové proteiny 6
A12.790.760 syrovátka 12

D Chemikálie a léčiva
D12.776 proteiny 2 575
D12.776.256 dietní proteiny 363
D12.776.256.159.157 vaječné proteiny dietní 4
D12.776.256.159.313 masné bílkoviny 2
D12.776.256.159.750 mléčné bílkoviny 83
D12.776.256.159.750.207 kaseiny 80
D12.776.256.159.750.816 syrovátkové proteiny 6

G Jevy a procesy
G07.203.300 potraviny 1 825
G07.203.300.428 dietní proteiny 363
G07.203.300.428.159.157 vaječné proteiny dietní 4
G07.203.300.428.159.313 masné bílkoviny 2
G07.203.300.428.159.812 mléčné bílkoviny 83
G07.203.300.428.159.812.500 syrovátkové proteiny 6

J Technologie, průmysl a zemědělství
J02.500 potraviny 1 825
J02.500.350 mléčné výrobky 329
J02.500.350.525 mléko 1 018
J02.500.350.525.250 podmáslí 1
J02.500.350.525.375 kefír 4
J02.500.350.525.438 kumys 4
J02.500.350.525.500 mateřské mléko 816
J02.500.350.525.520 mléčné bílkoviny 83
J02.500.350.525.520.500 syrovátkové proteiny 6
J02.500.350.525.760 syrovátka 12
J02.500.428 dietní proteiny 363
J02.500.428.159.188 vaječné proteiny dietní 4
J02.500.428.159.375 masné bílkoviny 2
J02.500.428.159.750 mléčné bílkoviny 83
J02.500.428.159.750.500 syrovátkové proteiny 6