podmáslí [Buttermilk]
- Termíny
-
Butter Milk
Mléčný výrobek, který vzniká jako druhotný produkt při stloukání másla. Alternativně se vyrábí také kysáním mléka, případně mléka smíchaného s pravým podmáslím, pak se nazývá také kysané nebo šlehané podmáslí. (upraveno podle Wikipedie 2020 http://www.cs.wikipedia.org/)
A beverage made from cow's milk fermented by LACTIC ACID-producing bacteria, especially LACTOCOCCUS LACTIS and LACTOBACILLUS BULGARICUS.
- DUI
- D000070696 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0013887
- Historická pozn.
- 2017; use MILK 1998-2003 and CULTURED MILK PRODUCTS 2004-2016
- Veřejná pozn.
- 2017; see MILK 1998-2003 and CULTURED MILK PRODUCTS 2004-2016
Povolená podhesla
- AN
- analýza
- HI
- dějiny
- EC
- ekonomika
- CL
- klasifikace
- MI
- mikrobiologie
- ST
- normy
- PO
- otrava
- PS
- parazitologie
- AE
- škodlivé účinky
- SN
- statistika a číselné údaje
- TO
- toxicita
- RE
- účinky záření
- VI
- virologie
- LJ
- zákonodárství a právo
- SD
- zásobování a distribuce