podmáslí [Buttermilk]

tematický
1
Termíny

Butter Milk

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D000070696
Definice

Mléčný výrobek, který vzniká jako druhotný produkt při stloukání másla. Alternativně se vyrábí také kysáním mléka, případně mléka smíchaného s pravým podmáslím, pak se nazývá také kysané nebo šlehané podmáslí. (upraveno podle Wikipedie 2020 http://www.cs.wikipedia.org/)

A beverage made from cow's milk fermented by LACTIC ACID-producing bacteria, especially LACTOCOCCUS LACTIS and LACTOBACILLUS BULGARICUS.

DUI
D000070696 MeSH Prohlížeč
CUI
M0013887
Historická pozn.
2017; use MILK 1998-2003 and CULTURED MILK PRODUCTS 2004-2016
Veřejná pozn.
2017; see MILK 1998-2003 and CULTURED MILK PRODUCTS 2004-2016

A Anatomie
A12.790 mléko 1 018
A12.790.250 podmáslí 1
A12.790.375 kefír 4
A12.790.438 kumys 4
A12.790.500 mateřské mléko 816
A12.790.520 mléčné bílkoviny 83
A12.790.760 syrovátka 12

G Jevy a procesy
G07.203.100 nápoje 455
G07.203.100.559 fermentované nápoje
G07.203.100.559.500 pivo 160
G07.203.100.559.750 podmáslí 1
G07.203.100.559.875 kefír 4
G07.203.100.559.906 kombucha
G07.203.100.559.937 kumys 4
G07.203.100.559.968 víno 262
G07.203.100.700 mléko 1 018
G07.203.100.700.313 kysané mléčné výrobky 34
G07.203.100.700.313.222 podmáslí 1
G07.203.100.700.313.444 sýr 115
G07.203.100.700.313.666 kefír 4
G07.203.100.700.313.777 kumys 4
G07.203.100.700.313.888 jogurt 41
G07.203.200.563 fermentované nápoje
G07.203.200.563.500 pivo 160
G07.203.200.563.750 podmáslí 1
G07.203.200.563.875 kefír 4
G07.203.200.563.906 kombucha
G07.203.200.563.937 kumys 4
G07.203.200.563.968 víno 262
G07.203.300 potraviny 1 829
G07.203.300.350 mléčné výrobky 329
G07.203.300.350.300 kysané mléčné výrobky 34
G07.203.300.350.300.222 podmáslí 1
G07.203.300.350.300.444 sýr 115
G07.203.300.350.300.666 kefír 4
G07.203.300.350.300.777 kumys 4
G07.203.300.350.300.888 jogurt 41
G07.203.300.350.525 mléko 1 018
G07.203.300.350.525.250 podmáslí 1
G07.203.300.350.525.375 kefír 4
G07.203.300.350.525.438 kumys 4
G07.203.300.350.525.500 mateřské mléko 816
G07.203.300.350.525.760 syrovátka 12

J Technologie, průmysl a zemědělství
J02.200 nápoje 455
J02.200.559.500 pivo 160
J02.200.559.750 podmáslí 1
J02.200.559.875 kefír 4
J02.200.559.906 kombucha
J02.200.559.937 kumys 4
J02.200.559.968 víno 262
J02.200.700 mléko 1 018
J02.200.700.250 podmáslí 1
J02.200.700.375 kefír 4
J02.200.700.438 kumys 4
J02.200.700.500 mateřské mléko 816
J02.200.700.750 syrovátka 12
J02.350.594.500 pivo 160
J02.350.594.750 podmáslí 1
J02.350.594.875 kefír 4
J02.350.594.906 kombucha
J02.350.594.937 kumys 4
J02.350.594.968 víno 262
J02.500 potraviny 1 829
J02.500.350 mléčné výrobky 329
J02.500.350.300 kysané mléčné výrobky 34
J02.500.350.300.222 podmáslí 1
J02.500.350.300.444 sýr 115
J02.500.350.300.666 kefír 4
J02.500.350.300.777 kumys 4
J02.500.350.300.888 jogurt 41
J02.500.350.525 mléko 1 018
J02.500.350.525.250 podmáslí 1
J02.500.350.525.375 kefír 4
J02.500.350.525.438 kumys 4
J02.500.350.525.500 mateřské mléko 816
J02.500.350.525.520 mléčné bílkoviny 83
J02.500.350.525.760 syrovátka 12