Antioxidative and EROD activities of osajin and pomiferin
Jazyk angličtina Země Nizozemsko Médium print
Typ dokumentu časopisecké články, práce podpořená grantem
PubMed
15030927
DOI
10.1016/j.fitote.2003.12.005
PII: S0367326X03002582
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- benzopyrany aplikace a dávkování farmakologie terapeutické užití MeSH
- bifenylové sloučeniny MeSH
- cytochrom P-450 CYP1A1 chemie MeSH
- fytoterapie * MeSH
- isoflavony aplikace a dávkování farmakologie terapeutické užití MeSH
- kyselina peroxydusitá chemie MeSH
- lidé MeSH
- Maclura * MeSH
- ovoce MeSH
- peroxidace lipidů účinky léků MeSH
- pikráty chemie MeSH
- rostlinné extrakty aplikace a dávkování farmakologie terapeutické užití MeSH
- scavengery volných radikálů aplikace a dávkování farmakologie terapeutické užití MeSH
- Check Tag
- lidé MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- práce podpořená grantem MeSH
- Názvy látek
- 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl MeSH Prohlížeč
- benzopyrany MeSH
- bifenylové sloučeniny MeSH
- cytochrom P-450 CYP1A1 MeSH
- isoflavony MeSH
- kyselina peroxydusitá MeSH
- osajin MeSH Prohlížeč
- pikráty MeSH
- pomiferin MeSH Prohlížeč
- rostlinné extrakty MeSH
- scavengery volných radikálů MeSH
The major constituents of fruits of Maclura pomifera are the prenylated isoflavones, osajin (1) and pomiferin (2). Since significant biological activities of extracts from the wood of M. pomifera were previously reported, the peroxynitrite scavenging activity, inhibition of lipid peroxidation, scavenging of DPPH and EROD activity of these two major substances were studied.
Citace poskytuje Crossref.org
Direct and Indirect Antioxidant Effects of Selected Plant Phenolics in Cell-Based Assays