The effect of curcumin encapsulation into yeast glucan particles on antioxidant enzyme expression in vitro
Jazyk angličtina Země Anglie, Velká Británie Médium print
Typ dokumentu časopisecké články
PubMed
33527919
DOI
10.1039/d0fo03237a
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- antioxidancia * chemie metabolismus farmakologie MeSH
- buňky Hep G2 MeSH
- faktor 2 související s NF-E2 metabolismus MeSH
- glukany chemie MeSH
- kurkumin * chemie farmakologie MeSH
- lidé MeSH
- oxidační stres účinky léků MeSH
- příprava léků MeSH
- Saccharomyces cerevisiae chemie MeSH
- THP-1 buňky MeSH
- Check Tag
- lidé MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- Názvy látek
- antioxidancia * MeSH
- faktor 2 související s NF-E2 MeSH
- glukany MeSH
- kurkumin * MeSH
- NFE2L2 protein, human MeSH Prohlížeč
Glucan particles (GPs) from Saccharomyces cerevisiae consist mainly of β-1,3-d-glucan. Curcumin is a phenolic compound of plant origin. A 24 h incubation with a mixture of GPs and curcumin increased the expression of the Nrf2 protein and increased the activation of the Nrf2-ARE system significantly.
Citace poskytuje Crossref.org
Direct and Indirect Antioxidant Effects of Selected Plant Phenolics in Cell-Based Assays