vaječný bílek [Egg White]
tematický
23
Perzistentní odkaz
https://www.medvik.cz/link/D004529
Definice
Bílek vajec, zejména slepičích, používaný jako potravina. Obsahuje albumin.
The white of an egg, especially a chicken's egg, used in cooking. It contains albumin. (Random House Unabridged Dictionary, 2d ed)
- Anotace
- white of egg as food or as distinct from EGG YOLK, or egg white from dietary, food technol or econ viewpoint; differentiate from OVALBUMIN, the chemical albumin in egg white; egg-white edema: coord EDEMA (IM) + OVALBUMIN (NIM if indexed at all)
- DUI
- D004529 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0007128
Povolená podhesla
- AN
- analýza 2
- CH
- chemie 4
- HI
- dějiny
- EC
- ekonomika
- CL
- klasifikace
- MI
- mikrobiologie 1
- ST
- normy
- PO
- otrava
- PS
- parazitologie
- AE
- škodlivé účinky 1
- SN
- statistika a číselné údaje
- TO
- toxicita
- RE
- účinky záření
- VI
- virologie
- SD
- zásobování a distribuce
...
Výskyt v záznamech Medvik
G
Jevy a procesy
J
Technologie, průmysl a zemědělství