vaječný bílek [Egg White]

tematický
23
Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D004529
Definice

Bílek vajec, zejména slepičích, používaný jako potravina. Obsahuje albumin.

The white of an egg, especially a chicken's egg, used in cooking. It contains albumin. (Random House Unabridged Dictionary, 2d ed)

Anotace
white of egg as food or as distinct from EGG YOLK, or egg white from dietary, food technol or econ viewpoint; differentiate from OVALBUMIN, the chemical albumin in egg white; egg-white edema: coord EDEMA (IM) + OVALBUMIN (NIM if indexed at all)
DUI
D004529 MeSH Prohlížeč
CUI
M0007128

G Jevy a procesy
G07.203.300 potraviny 1 833
G07.203.300.470 vejce 163
G07.203.300.470.349 vaječné proteiny dietní 4
G07.203.300.470.700 vaječný bílek 23
G07.203.300.470.800 vaječný žloutek 48

J Technologie, průmysl a zemědělství
J02.500 potraviny 1 833
J02.500.470 vejce 163
J02.500.470.700 vaječný bílek 23
J02.500.470.800 vaječný žloutek 48