Levilactobacillus brevis [Levilactobacillus brevis]
- Termíny
-
Lactobacillus brevis
-
Lactobacillus brevis
Druh grampozitivní, tyčinkovité bakterie mléčného kvašení, která se často používá jako startovací kultura při fermentaci siláže, přípravě kvásku a výrobě určitých druhů piva a vína.
A species of gram-positive, rod-shaped LACTIC ACID bacteria that is frequently used as starter culture in SILAGE fermentation, sourdough, and lactic-acid-fermented types of beer and wine.
- DUI
- D052196 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0483647
- RN
- txid1580
- Předchozí užití
- Lactobacillus (1967-2005)
- Historická pozn.
- 2023(2006)
- Veřejná pozn.
- 2023; see LACTOBACILLUS BREVIS 2006-2022
Povolená podhesla
- CH
- chemie 0
- CY
- cytologie 0
- EN
- enzymologie 0
- PH
- fyziologie 1
- GE
- genetika 0
- IM
- imunologie 0
- IP
- izolace a purifikace 1
- CL
- klasifikace 0
- ME
- metabolismus 0
- PY
- patogenita 0
- GD
- růst a vývoj 0
- DE
- účinky léků 0
- RE
- účinky záření 0
- UL
- ultrastruktura 0
- VI
- virologie 0