Soluble sugars in the mycelium of the basidiomycete Oudemansiella mucida
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu časopisecké články
PubMed
744555
DOI
10.1007/bf02885574
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- Basidiomycota metabolismus MeSH
- chromatografie plynová MeSH
- cukerné alkoholy metabolismus MeSH
- glukosa metabolismus MeSH
- glycerol metabolismus MeSH
- inositol metabolismus MeSH
- mannitol metabolismus MeSH
- papírová chromatografie MeSH
- trehalosa metabolismus MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- Názvy látek
- cukerné alkoholy MeSH
- glukosa MeSH
- glycerol MeSH
- inositol MeSH
- mannitol MeSH
- trehalosa MeSH
Quantitative gas chromatography was used to determine soluble neutral sugars in an extract of the fungus Oudemansiella mucida grown on a synthetic glucose medium. Apart from the usual fungal sugar components, viz. trehalose, D-glucose, D-mannitol, D-arabinitol, glycerol and inositol, the 6-day-old mycelium contained D-arabino-2-hexosulose (D-glucosone). In the period of maximum growth, this aldoketose was the predominant monosaccharide (3.4% mycelial dry weight).
Zobrazit více v PubMed
J Gen Microbiol. 1976 Nov;97(1):83-9 PubMed
Biochim Biophys Acta. 1968 Nov 19;167(3):501-10 PubMed
Biochem J. 1948;42(3):329-32 PubMed
Biochem J. 1937 Jul;31(7):1033-40 PubMed
Nature. 1967 Aug 5;215(5101):638 PubMed
Folia Microbiol (Praha). 1978;23(4):292-8 PubMed