Omega-3 fatty acids in nutrition and supplementation
Jazyk angličtina Země Česko Médium print
Typ dokumentu časopisecké články, přehledy
PubMed
39937638
DOI
10.36290/csf.2024.025
PII: 139809
Knihovny.cz E-zdroje
- Klíčová slova
- ALA, DHA., EPA, omega-3 fatty acids,
- MeSH
- lidé MeSH
- omega-3 mastné kyseliny * aplikace a dávkování chemie klasifikace MeSH
- potravní doplňky * MeSH
- Check Tag
- lidé MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- přehledy MeSH
- Názvy látek
- omega-3 mastné kyseliny * MeSH
Omega-3 fatty acids in nutrition and supplementation Omega-3 fatty acids (n-3 PUFAs) have gained significant attention in the field of nutrition and health due to their many positive effects. This article provides a review of n-3 PUFAs, including their definition, classification, structural and functional characteristics, as well as their importance in nutrition and supplementation. In addition, it describes nutritional sources, discusses maximum doses, and describes recommended daily doses.
Citace poskytuje Crossref.org