potravinářské konzervační látky [Food Preservatives]
Látky schopné inhibovat, zpomalit nebo zastavit proces kvašení, kysnutí nebo jiného poškození potravin.
Substances capable of inhibiting, retarding or arresting the process of fermentation, acidification or other deterioration of foods.
- Anotace
- FOOD, PRESERVED and FOOD PRESERVATION are also available
- k dispozici jsou i deskriptory POTRAVINY KONZERVOVANÉ a KONZERVACE POTRAVIN
- DUI
- D005520 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0008700
- Předchozí užití
- Food Additives (1966-1974)
- Historická pozn.
- 75
- Veřejná pozn.
- 75
Povolená podhesla
- AN
- analýza 2
- AD
- aplikace a dávkování 2
- CS
- chemická syntéza 0
- CH
- chemie 8
- HI
- dějiny 0
- EC
- ekonomika 0
- PK
- farmakokinetika 0
- PD
- farmakologie 8
- IP
- izolace a purifikace 2
- CL
- klasifikace 3
- ME
- metabolismus 2
- ST
- normy 5
- PO
- otrava 0
- AE
- škodlivé účinky 15
- TU
- terapeutické užití 0
- TO
- toxicita 3
- RE
- účinky záření 0
- SD
- zásobování a distribuce 1