potravinářské konzervační látky [Food Preservatives]

tematický
70
Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D005520
Definice

Látky schopné inhibovat, zpomalit nebo zastavit proces kvašení, kysnutí nebo jiného poškození potravin.

Substances capable of inhibiting, retarding or arresting the process of fermentation, acidification or other deterioration of foods.

Anotace
FOOD, PRESERVED and FOOD PRESERVATION are also available
k dispozici jsou i deskriptory POTRAVINY KONZERVOVANÉ a KONZERVACE POTRAVIN
DUI
D005520 MeSH Prohlížeč
CUI
M0008700
Předchozí užití
Food Additives (1966-1974)
Historická pozn.
75
Veřejná pozn.
75

D Chemikálie a léčiva
D27.720.372 přísady do jídla 3
D27.720.372.300 potravinářské přísady 267
D27.720.372.300.350 náhražky tuků 4
D27.720.372.300.353 chuťové esence 47
D27.720.372.300.355 potravinářská barviva 65

G Jevy a procesy
G07.203.300 potraviny 1 825
G07.203.300.514 přísady do jídla 3
G07.203.300.514.500 potravinářské přísady 267
G07.203.300.514.500.350 náhražky tuků 4
G07.203.300.514.500.400 chuťové esence 47
G07.203.300.514.500.700 potravinářské konzervační látky 70

J Technologie, průmysl a zemědělství
J02.500 potraviny 1 825
J02.500.514 přísady do jídla 3
J02.500.514.500 potravinářské přísady 267
J02.500.514.500.350 náhražky tuků 4
J02.500.514.500.400 chuťové esence 47