kukuřičný sirup s vysokým obsahem fruktózy [High Fructose Corn Syrup]
- Termíny
 - 
            
HFCS
izoglukóza
kukuřičný glukózo-fruktózový sirup
kukuřičný sirup
vysokofruktózový kukuřičný sirup 
- 
            
Corn Sugar
Glucose-Fructose Syrup
High-Fructose Maize Syrup
Isoglucose
Maize Syrup 
Kukuřičný sirup široce používaný v potravinářství jako levnější náhrada stolního cukru. Vyrábí se hydrolýzou kukuřičného škrobu, obsahuje 42 až 55% fruktózy, glukózu a různé polysacharidy.
Syrup made from corn used widely in foods and beverages as a cheaper alternative sweetener to SUCROSE (common table sugar). It is generated by enzymatic processing of natural corn syrup to produce a liquid most widely composed of 42 or 55% FRUCTOSE, GLUCOSE, and various POLYSACCHARIDES.
- DUI
 - D066248 MeSH Prohlížeč
 - CUI
 - M0593348
 - Historická pozn.
 - 2015
 - Veřejná pozn.
 - 2015
 
Povolená podhesla
- AG
 - agonisté
 - AN
 - analýza
 - AI
 - antagonisté a inhibitory
 - AD
 - aplikace a dávkování
 - CS
 - chemická syntéza
 - CH
 - chemie
 - HI
 - dějiny
 - EC
 - ekonomika
 - PK
 - farmakokinetika
 - PD
 - farmakologie
 - IM
 - imunologie
 - IP
 - izolace a purifikace
 - CL
 - klasifikace
 - BL
 - krev
 - ME
 - metabolismus 1
 - UR
 - moč
 - CF
 - mozkomíšní mok
 - ST
 - normy
 - PO
 - otrava
 - AE
 - škodlivé účinky 1
 - TU
 - terapeutické užití
 - TO
 - toxicita
 - RE
 - účinky záření
 - SD
 - zásobování a distribuce