kukuřičný sirup s vysokým obsahem fruktózy [High Fructose Corn Syrup]
- Termíny
-
HFCS
izoglukóza
kukuřičný glukózo-fruktózový sirup
kukuřičný sirup
vysokofruktózový kukuřičný sirup
-
Corn Sugar
Glucose-Fructose Syrup
High-Fructose Maize Syrup
Isoglucose
Maize Syrup
Kukuřičný sirup široce používaný v potravinářství jako levnější náhrada stolního cukru. Vyrábí se hydrolýzou kukuřičného škrobu, obsahuje 42 až 55% fruktózy, glukózu a různé polysacharidy.
Syrup made from corn used widely in foods and beverages as a cheaper alternative sweetener to SUCROSE (common table sugar). It is generated by enzymatic processing of natural corn syrup to produce a liquid most widely composed of 42 or 55% FRUCTOSE, GLUCOSE, and various POLYSACCHARIDES.
- DUI
- D066248 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0593348
- Historická pozn.
- 2015
- Veřejná pozn.
- 2015
Povolená podhesla
- AG
- agonisté
- AN
- analýza
- AI
- antagonisté a inhibitory
- AD
- aplikace a dávkování
- CS
- chemická syntéza
- CH
- chemie
- HI
- dějiny
- EC
- ekonomika
- PK
- farmakokinetika
- PD
- farmakologie
- IM
- imunologie
- IP
- izolace a purifikace
- CL
- klasifikace
- BL
- krev
- ME
- metabolismus 1
- UR
- moč
- CF
- mozkomíšní mok
- ST
- normy
- PO
- otrava
- AE
- škodlivé účinky 1
- TU
- terapeutické užití
- TO
- toxicita
- RE
- účinky záření
- SD
- zásobování a distribuce