Inhibition of Arcobacter butzleri, Arcobacter cryaerophilus, and Arcobacter skirrowii by plant oil aromatics
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print
Typ dokumentu časopisecké články, práce podpořená grantem
PubMed
18236678
DOI
10.4315/0362-028x-71.1.165
PII: S0362-028X(22)06309-8
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- akrolein analogy a deriváty farmakologie MeSH
- Arcobacter účinky léků růst a vývoj MeSH
- cymeny MeSH
- druhová specificita MeSH
- eugenol farmakologie MeSH
- konzervace potravin metody MeSH
- kyseliny kávové farmakologie MeSH
- lidé MeSH
- mikrobiální testy citlivosti MeSH
- monoterpeny farmakologie MeSH
- oleje rostlin chemie farmakologie MeSH
- počet mikrobiálních kolonií MeSH
- potravinářské konzervační látky farmakologie MeSH
- spotřebitelská bezpečnost produktů MeSH
- taniny farmakologie MeSH
- thymol farmakologie MeSH
- vztah mezi dávkou a účinkem léčiva MeSH
- Check Tag
- lidé MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- práce podpořená grantem MeSH
- Názvy látek
- akrolein MeSH
- caffeic acid MeSH Prohlížeč
- carvacrol MeSH Prohlížeč
- cinnamaldehyde MeSH Prohlížeč
- cymeny MeSH
- eugenol MeSH
- kyseliny kávové MeSH
- monoterpeny MeSH
- oleje rostlin MeSH
- potravinářské konzervační látky MeSH
- taniny MeSH
- thymol MeSH
The inhibitory effect of some plant oil aromatics against three strains of Arcobacter butzleri, two strains of Arcobacter cryaerophilus, and one strain of Arcobacter skirrowii was evaluated. When MICs were determined using the broth macrodilution method, cinnamaldehyde was most inhibitory followed by thymol, carvacrol, caffeic acid, tannic acid, and eugenol (P < 0.001). Sublethal concentrations of the three most potent plant oil aromatics also were examined. Overall, cinnamaldehyde was the most bacteriostatic against all arcobacters tested except A. butzleri when these strains were exposed to the MIC25 of this aromatic aldehyde. The bacteriostatic activities of thymol and carvacrol were concentration and species dependent.
Citace poskytuje Crossref.org
Methods for Determination of Antimicrobial Activity of Essential Oils In Vitro-A Review