Antibacterial C-geranylflavonoids from Paulownia tomentosa Fruits
Jazyk angličtina Země Spojené státy americké Médium print-electronic
Typ dokumentu časopisecké články, práce podpořená grantem
PubMed
18293924
DOI
10.1021/np070446u
Knihovny.cz E-zdroje
- MeSH
- antibakteriální látky chemie izolace a purifikace farmakologie MeSH
- Bacteria účinky léků MeSH
- Candida albicans účinky léků MeSH
- cirkulární dichroismus MeSH
- flavonoidy chemie izolace a purifikace farmakologie MeSH
- léčivé rostliny chemie MeSH
- mikrobiální testy citlivosti * MeSH
- molekulární struktura MeSH
- nukleární magnetická rezonance biomolekulární MeSH
- ovoce chemie MeSH
- Scrophulariaceae chemie MeSH
- Publikační typ
- časopisecké články MeSH
- práce podpořená grantem MeSH
- Geografické názvy
- Česká republika MeSH
- Názvy látek
- antibakteriální látky MeSH
- flavonoidy MeSH
Eight C-6-geranylflavonoids ( 1- 8) were isolated from an ethanol extract of Paulownia tomentosa fruits. Tomentodiplacone ( 1), 3'- O-methyl-5'-hydroxydiplacone ( 2), 3'- O-methyl-5'- O-methyldiplacone ( 3), and tomentodiplacone B ( 4) were obtained as new compounds, and 3'- O-methyldiplacol ( 5) was isolated for the first time from a natural source. The structures of these new compounds were determined by using mass spectrometry (including HRMS) and 1D and 2D NMR spectroscopy, and the absolute configurations of the compounds were determined by circular dichroism. The antibacterial activities of 1- 8 against seven bacteria and yeast were evaluated.
Citace poskytuje Crossref.org
Prenylated Flavonoids in Topical Infections and Wound Healing
Phytochemical profile of Paulownia tomentosa (Thunb). Steud