syrovátka [Whey]
Kapalné složky mléka, které zůstanou po odstranění KASEINu, tuku a složek rozpustných v tucích. Je také vedlejším produktem výroby sýrů.
The liquid components of milk that remain after the CASEIN, fat, and fat soluble components have been removed. It is also a byproduct of cheese production.
- DUI
- D000067796 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M000601016
- Předchozí užití
- Dairy Products (1964-2015)
- Historická pozn.
- 2016
- Veřejná pozn.
- 2016
Povolená podhesla
- AD
- aplikace a dávkování 1
- CH
- chemie 7
- CY
- cytologie
- HI
- dějiny
- DG
- diagnostické zobrazování
- EC
- ekonomika
- EN
- enzymologie
- PH
- fyziologie
- IM
- imunologie
- CL
- klasifikace
- ME
- metabolismus 1
- MI
- mikrobiologie 2
- ST
- normy
- PO
- otrava
- PS
- parazitologie
- AE
- škodlivé účinky
- SN
- statistika a číselné údaje
- TO
- toxicita
- DE
- účinky léků
- RE
- účinky záření
- VI
- virologie
- LJ
- zákonodárství a právo
- SD
- zásobování a distribuce