kombucha [Kombucha Tea]

tematický
Termíny

čaj z kombuchy

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D000068858
Definice

Kombucha je lehce perlivý fermentovaný nápoj vzniklý z oslazeného černého nebo zeleného čaje, který je užíván jako funkční potravina. K fermentaci je užívána symbiotická kolonie bakterií a kvasinek, nazývané též zkratkou SCOBY. Kombuchová kultura je symbióza octových bakterií a několika druhů kvasinek. (upraveno podle Wikipedie 2020 http://www.cs.wikipedia.org/)

A beverage made by FERMENTATION of black tea and/or green tea.

DUI
D000068858 MeSH Prohlížeč
CUI
M000603965
Předchozí užití
Tea (1995-2015)
Historická pozn.
2016
Veřejná pozn.
2016

D Chemikálie a léčiva
D20.215.784 rostlinné přípravky 360
D20.215.784.844 čaj 287
D20.215.784.844.500 kombucha

G Jevy a procesy
G07.203.100 nápoje 461
G07.203.100.559 fermentované nápoje
G07.203.100.559.500 pivo 160
G07.203.100.559.750 podmáslí 1
G07.203.100.559.875 kefír 4
G07.203.100.559.906 kombucha
G07.203.100.559.937 kumys 4
G07.203.100.559.968 víno 262
G07.203.100.831 čaj 287
G07.203.100.831.500 kombucha
G07.203.200.563 fermentované nápoje
G07.203.200.563.500 pivo 160
G07.203.200.563.750 podmáslí 1
G07.203.200.563.875 kefír 4
G07.203.200.563.906 kombucha
G07.203.200.563.937 kumys 4
G07.203.200.563.968 víno 262

J Technologie, průmysl a zemědělství
J02.200 nápoje 461
J02.200.559.500 pivo 160
J02.200.559.750 podmáslí 1
J02.200.559.875 kefír 4
J02.200.559.906 kombucha
J02.200.559.937 kumys 4
J02.200.559.968 víno 262
J02.200.831 čaj 287
J02.200.831.500 kombucha
J02.350.594.500 pivo 160
J02.350.594.750 podmáslí 1
J02.350.594.875 kefír 4
J02.350.594.906 kombucha
J02.350.594.937 kumys 4
J02.350.594.968 víno 262